Rockresa till Läckö, eller? nja!

Jag och Håkan fick ett par överblivna biljetter till Diggiloo på Läckö Slott, Fröken Kassörskans familj åker på denna tillställning varje år men två släktingar hade hoppat av och då tog vi chansen att få komma med på en Rockresa, trodde vi.

Deltagarna i årets upplaga av Diggiloo inger väl ingen större Rockkänsla, The Moniker, Jessica Andersson, Magnus Carlsson för att ta dom kändaste som inte glänste, glänste litegrann gjorde Charlotte Perelli när hon sjöng sin Erurovisionsvinnare Take me to your heaven, men allra mest glänste Mojje och Markoolio, dom var överraskande bra, barnsångsstjärnan Mojjes samspel med den alltid lika rolige Markoolio var bra.

Ståuppkomikern Tomas Pettersson fick ju upp mungiporna litegrann ibland, jag tycker inte han är speciellt rolig, radioprataren Lotta Bromé sjöng en låt från 40-50 talet som inte var bra och att Lasse Holm drar sig ur efter denna säsong är inte konstigt för han deltar inte mycket på scenen nu, sjunger bra gör han inte heller längre.

Jag har aldrig varit så blöt utan att ha badat, regnet föll i mängd, ett par gånger som rent skyfall, åskan mullrade, jag hade med mig min gamla plaststol från 60 talet (som jag fått av någon som skulle slänga den) den var i flätad plast och släppte igenom vattnet, dom andra fick tömma sina stolar emellanåt, jag skrev var för jag knäckte ett av armstöden och den har gjort sitt väl under dom gångna åren, jag lämnade den framför Läckö Slott, jag tackeade den för ett väl utfört jobb när jag gick, det var ju passande att den hamnade där för den kom från Lidköping från början. Nu får jag se mig om efter något nytt.

Till sist kan man väl säga att det var en bra resa, inte Rockresa kanske men festen var OK, träffade min gamla kompis Christer Karlsson som ingår i denna släktsfär, förfesten var OK, musiken kass, efterfesten blöt.

Sammanställning av dom Rockresor jag gjort dom senaste veckorna kommer inom kort.


Rockresa till Lyckorna-Det är aldrig för sent att bli ung.

Helt förutsättningslöst åkte vi till Lyckorna Brygga jag och Bengan, Roffe Vinyl kunde inte följa med tråkigt nog. Han gick miste om en kanonkocert, Dan Hylander och Janne Bark överraskade nog många, jag visste till exempel inte att Hylander var en så bra gitarrist, Janne känner man ju sedan ett antal Ulf Lundell spelningar, Janne ledde ju Ulfs orkester kan man säga, han var motorn där.

Men på Lyckorna Brygga denna kväll var det som sagt Dan som överraskade, han började med en akustisk gitarr som han glänste på, i slutet gick han över till en Fender och började även använda förinspelade trummor med mera. Janne B använde halvakustisk hela tiden. Att två gitarrer kan låta så bra, helt sjukt egentligen.

Hylander spelade en hel del ny musik och en del är riktigt bra, första låten på senaste skiva får bli undertiteln på detta inlägg. Janne Bark sjöng också några egna låtar och han är en riktig rockgubbe, sjunger inte så bra men det spelar ingen roll för inlevelsen i musiken är det viktigaste.

Två inrop blev det och alla man pratade med efteråt tyckte samma sak, kanonspelning.
Ronnede är i USA och missade den här spelningen på sin hemmaplan, tragiskt.
Nästa koncert blir på lördag, Dobido, nej Diggiloo heter det visst, jag kan aldrig tänka mig att jag kommer att skriva en lika positiv recention efter den koncerten.

Äntligen

För två år sedan hjälpte jag min förra chef och en av mina bästa vänner Marita Sjöqvist till en seger i VM tipset där hon vann flera tusen kronor, idag fick jag min belöning, trerätters middag i Hjärtum, jättegod mat och en massa Cointreieu, (felstavat, jag vet) roligt var det i alla fall, tack Marita och Gullmar och dottern som körde mig hem. Årets EM tips gav ju ingen ny middag men skit i n det, Rock ´n Roll på er allihop.

Två rockresor på 6 dagar.

I fredags tog vi bussen till Göteborg och Trägår´n för att se Kim Larsen. Håkan, Lisa, Jeanette och MagnetMona och jag, resan ner blev väldigt lyckad, när vi klev på bussen på Edet hade Mona redan resesällskap men han flydde när han såg oss, det visade sig att han gjort otroliga närmanden mot henne, tagit fram snoppen och viftat lite med den, direkt kom ju namnet MagnetMona upp och samtalsämnet för kvällen var klart.

Vi han med ett par pubar innan koncerten, den sista var Rose & Crown på Avenyyyyn, det regnade så vi nästan inte kom därifrån men Irishen var god och ölen kall. I en lucka i regnandet stack vi dom 200 meterna till Trägårn, min vana trogen drog jag mig så långt fram jag kunde och hamnade i åttonde, nionde led från scenen, stod ihop med Edets störste Kim Larsen fan, Torben Dansk, han hjälpte mig tidigare på veckan att välja ut lite Gasolin/Kim låtar att ha på Spotify och han sjöng fan i mej varenda låt vi spelade, han sjöng dessutom rätt bra.

När Kim sjöng en av mina stora Gasolinfavoriter "This is my life" började regnet falla igen och jag backade undan, så bra var det inte nämligen, inget ricktigt tryck tyckte jag, Till slut hittade jag ett parasoll där jag fick något lite regnskydd, alla mina kompisar var försvunna naturligtvis, Håkan stod upptryckt mot en bardisk hörde jag efteråt, var dom andra var har jag ingen aning om.
Delade några öl med några Göteborgare och drog mig mot Centralen vid 12 tiden, Håkan hade redan åkt och MagnetMona kom med samma buss som mig. En kul kväll får man väl säga.

Igår onsdag var jag och Roffe A och Bengt H i Halmstad, Roffe körde båda vägarna. Nu blev det en riktig Rockresa, Status Quo gjorde skäl för pengarna, när dom började spela öppnade sig himmlen fullständigt och jag fick användning för mitt nyinköpta regnställ, hamnade i fjärde led på höger sida. Alla sjöng med och klappade händer för fullt, i en och en halv timme var det riktig Rock `n Roll,
Några av er vill ju ha en recention av Kim koncerten, jag kan säga såhär, Status står på scenen och pekar med sina gitarrer på väggen, den vägg där Kim kan slänga sig in i. Där fick ni den.

Totalt sett var naturligtvis fredagen roligare, med bussresor, Irishar, nya möten, onsdagen var en lång bilresa där jag och Roffe pratade hela tiden och Bengan sov, musikaliskt var onsdagen överlägsen.

Jag hade pojkarna från Hjortmossen hos mig ett par dagar denna vecka, det är alltid roligt när dom är här, vi grävde lite i sanden och körde lite skottkärra, då kom jag på att jag skulle lära Theo sången "Mera bruk i baljan boys" han vägrade sjunga med men helt plötsligt när han satt i badbaljan så kom den allt, jag får såna flashbacks när jag hör hur mycket han sjunger, han är lik mig och sin mamma på det sättet, vi sjöng alltid, alltid, jag och Kristin.

Nu blir det en ny Rockresa den 28 juli, Fröken Kassörs familj skall åka till Dobidoo (?) i Lidköping och har två biljetter över, Håkan tog en för Jessica är med och jag tänkte att va fan, något får jag ju göra på semestern.

Vi hörs snart igen, jag tar semester idag och imorgon tror jag.

Sommar med mera.

Det är inte mycket att berätta om just nu, fotbollsäsongen tar paus och jag och min "comprade" Ove håller bara på med pappersinsamlingar.

GO Band kommer att spela på Edetfestivalen i år igen och äntligen kommer mina kompisar inom fotbollen att kunna se oss spela.

Lille Theo har varit på Borås djurpark, jag och Kristin försökte för två år sedan men fick vända i Kilanda, nu lyckades Ann, Annelie och hennes pojk komma ända fram och Theo fick se alla djuren, jag är lite avundsjuk att jag inte var med.
Men pojkarna från Hjortmossen skal komma hem till mig nästa vecka, det blir bra för dom, och mig.

Det kommer snart två olika Rockresor att hända, fredag skall vi se Kim och Sanne på Trädgårdsföreningen i Göteborg och på onsdag skall jag och Roffe A se Status Quo i Halmstad, recensioner kommer nästa vecka.


RSS 2.0