Annons 22 Februari 2012


En vecka senare.

Nu har det gått en vecka sedan min lilla älskling försvann från mig, det har varit svårt mellan varven men har man bara något att koncerntrera sig på så går det rätt så bra.

Jag har inte redogjort för vad som hände förra onsdagen, den 8/2, jag åkte hem från Uddevalla för jag skulle på något möte efter lunch, men innan det han börja ringde Ann och bad mig hämta Theo och Mattias med en gång och jag stack till Trollhättan och fick med mig båda grabbarna, Kristin hade börjat andas konstigt, hon gjorde fyra fem tunga andningar och sedan var det tyst en stund.

Mattias och Theo var hos henne fram till halv åtta, hon sov ju hela tiden men Mattias och Theo höll henne i handen och Theo flätade in sina fingrar mellan hennes. Theo blev ju trött på kvällen och måste åka hem så dom åkte med Robban som också varit där en stund, jag stack ju ganska abrupt från Edet och fick inte med mig min väska med kläder så jag åkte också hem en stund, grejade lite hemma och åkte tillbaka till Uddevalla strax före nio, när jag kom fram klockan tjugo över nio hade Kristin dragit sina två sista andningar fem över nio så jag missade henne med en kvart.

Jag satt och höll i henne en lång stund och för att få så mycket närhet och värme som möjligt stoppade jag mina händer långt upp under hennes underarmar och ville inte släppa henne.

Även om man vet vad som skall hända så är det en fruktansvärd upplevelse när det väl händer, jag och Ann ringde våra familjer och Kristins närmsta vänner och tog sedan farväl från vår dotter, alla som arbetade på natten på avdelning 14 satt med oss en stund, det är bra att veta att alla sköterskorna var så snälla hela tiden, vi blev väl omhändertagna allihop under dom veckor vi var där.

Min far Egron har nog fattat nu att Kristin är borta, igår när jag kom hem låg det ett utrivet blad från en gammal telefonbok på köksbordet, jag vet inte varför han plockat fram den och rivit ur ett blad som Kristin skrivit på, jag lägger en bild här på bloggen där ni kan se vad hon skrev för länge sedan, jag vet inte vilket år det,  var men hon och Ann bodde på Östergatan i Uddevalla så Ann har nog vetskap om ungefär när det var.

På torsdagen var Mattias och Theo tillbaka på Uddevalla Sjukhus och tog farväl av henne i ett avskedsrum, hon såg fortfarande ut som om hon sov.
Jag måste sluta nu.


En utriven sida från en gammal telefonbok.


Drömmar

För tre veckor sedan, samma vecka som Ann ringde mig och sade att jag skulle komma in direkt till Uddevalla Sjukhus hade jag tre nätter i rad haft drömmar, varje morgon när jag vaknade kom jag ihåg dom och det är ju inte vanligt som ni säkert alla vet.

Jag måste först säga att jag är helt emot våld, jag har aldrig slagit en människa i hela mitt liv och det är viktigt att komma ihåg. Jag är en ickevåldsmänniska och det vet ju ni som känner mig.

Den första drömmen var ganska banal, jag drömde att jag hade ett förhållande med storasystern till en av mina barndomskamrater, jag har inte sett henne sedan Conny Marberg sålde Bingolotter på Boströms och det är ju några år sedan och vi har aldrig varit i närheten av att ha ett förhållande, men så är det ju med drömmar.

Den andra drömmen var ännu konstigare, en kvinna jag haft ett förhållande med kom fram till mig och sade, hej Krister hur är det, jag sade bara, va gammal du har blivit och sedan skallade jag henne mitt mellan ögonen. Helt djävla sjukt.

Den tredje drömmen handlade om Kristin, jag skulle hälsa på henne i Uddevalla och det var bara någon dag efter hon kom från Sahlgrenska till Uddevalla sista gången, platsen hon var på var märklig, det var som ett kvarter från 1800 talet, människor satt i en krog och utanför var det ett uppträdande av folk som sjöng och vi var inne på krogen men hörde dom ändå för det stod små högtalare på borden, högtalarna såg ut som små stenar som stod på borden och det gick att reglera volymen, Kristin var inte med då men sedan skulle jag gå ned till Kristins rum, jag fick klättra över maskiner, typ dispergers, det vet bara ni som jobbar på Massaberedningen på SCA vad det är, jag fick klättra över dom i alla fall och hon låg i ett hörne i en källare och hela hon var täckt av olika slangar som gick in i hennes kropp, hon var på jättegott humör och vi hade jätteroligt. 

Sedan försvann drömmen antagligen för nästa gång jag såg henne var när hon klättrade upp på en stuv med lastpallar, hon rörde sig som en spindel, upp för hela stuven och ned igen på baksidan.

Sedan var hon borta igen och jag hittade henne när hon skulle backa en häst med vagn nedför en trappa, det var inte helt enkelt för det var grindar i vägen och dom gick inte att öppna så hon måste backa både häst och vagn över grindarna. Jag frågade henne vart hon skulle och hon svarade att hon skulle till Sahlgrenska, jag sade till henne att där vill dom ju inte ha dig Kristin, hon sade, nä visst nä och så åkte hon åt andra hållet, till Uddevalla.

I den sista delen av drömmen stod vi vid en typ av bondgård, jag tänker idag att det ser ut ungefär som vid Antikladan vid Åsbräcka norr om Lilla Edet, det kom fram folk som sjöng och ville att jag skulle sjunga vissa verser på låtarna dom sjöng, jag gjorde detta naturligtvis och trodde jag skulle fortsätta sjunga men det var inte så utan vi bara hälsade i hand på varandra och sedan tog drömmen slut.

Personerna som var med i drömmen, både på krogen och dom som sjöng i slutet på drömmen var väldigt speciella, jag kan verkligen inte förklara vad det var för typ av folk men alla var väldigt snälla, när jag vaknade mitt i natten var jag helt övertygad om att hon var död. Jag grät och grät men samtidigt kände jag att där hon hamnar nu där är dom människorna också, det är klart att hon hamnar bland en massa snälla människor.

Det tog nästan tre veckor men dom snälla människorna i drömmen har fått en ny medarbetare.

Tänk på Cancerfonden och skydda era barn.


Torsdag 9/2

Vi fyra, Theo, Mattias, Ann och jag tackar för allt stöd vi fått här på bloggen, på Facebook och via sms.

Jag kommer att skriva mer om Kristin men jag måste ha lite tid att samla mig först, det blir mycket tårar men också en hel del skratt kan jag tänka mig, bland annat drömde jag tre dagar i rad för några veckor sedan och jag kommer ihåg vad jag drömt när jag vaknade.
Nu blev det en cliffhanger hade Kristin sagt.


Onsdag 8/2

Klockan fem över nio i kväll drog vår älskade Kristin två djupa andetag och sedan var det slut, kan inte skriva mer än detta idag.

Krister

Tisdag 7/2

Nu har hon sovit i nästan ett dygn, lungt och stilla ligger hon, gnuggar sig  på näsan ibland bara, hon ligger oftast med armarna bakåt under kudden och ser ut att sova hur gott och skönt som helst, ingen oro i kroppen alls, medicinerna fungerar, jag frågade henne i förmiddags vid ett tillfälle när hon tittade upp om hon hade ont i huvudet men hon skakade nekande på huvudet bara.

Vi hörs igen i morgon.

Måndag 6/2

Det var återigen en lugn natt, vi sover ända tills morgonen, jag märker inte ens när personalen kommer in och kollar till Kristin på nätterna.
Nu har läkaren ökat den lugnande medicinen så att hon sover mycket även på dagen nu, när läkaren frågade henne i förmiddags om hon är orolig i kroppen så svarade hon nej, hon är inte medveten om att hon rycker lite i benen och hon har inte ont i huvudet heller, även illamåendet har minskat men hon äter och dricker ju inte så mycket heller.

Vi har sagt nej till besök från och med nu, vi hoppas bara att Mattias och Theo skall bli friska från feber och influensa så att dom kan komma och hälsa på snart.

Jag får göra ett kort inlägg idag efter helgens långa inlägg.

Ha det så bra folks. We love you.


Söndag 5/2

En lugn lördagsnatt, medicineringen tycks verka ganska bra, hon sover mycket som hon gjort dom senaste dagarna. Hon sov hela Melodifestivalen bland annat och det var ju inte mycket hon missade där, hon brukar ju alltid se alla programmen annars.

Igår tyckte jag att hon gnydde lite och gick fram till hennes säng och frågade om hon hade ont, nej jag nynnar sade hon, vilken låt frågade  jag men det fick jag inget svar på, sedan höll vi på och nynnade båda två en stund, jag nynnade She Loves You, Mendelssohns Bröllopsmarch och Tennessee Waltz, efter en stund nynnade hon också på Tennesee Waltz, hon är allt med må ni tro.

Kristins insamling "Heaven is overrated" är nu uppe i över 46 tusen kronor Jag trodde inte det gick att lägga in mer men jag skickade in ett bidrag till just nu och det gick fram.

Jag skall åka hem en stund idag och kolla läget på Edet, jag har inte varit hemma sedan i onsdags och behöver fixa till lite nya kläder.

Vi hörs imorgon folks.4/2 Världscancerdagen

Idag på Världcancerdagen är det ett år sedan Kristin startade sin insamling, det verkar som om det är sista dagen idag som man kan sätta in pengar på "Heaven is overrated" som Kristins insamling heter.

Hon startade med ett mål på 10.000 som höjdes efter någon månad till 15.000, nu har insamlingen passerat 43.000 efter dom senaste veckornas insatser, tack allihop som varit med och hjälpt till.
Fredag 3/2 - Årets Melodifestivaldiss.

Det var lugnt natten till idag så när som på en omgång illamående, idag på förmiddagen och även nu på eftermiddagen har Kristin varit väldigt "med" hon har grejat med inställningarna på min Iphone till exempel och hon har vid ett flertal tillfällen talat om var skåpen skall stå.

Däremot är hon väldigt svag i kroppen, hon darrar en del och behöver till exempel hjälp när hon skall på toaletten, men så har det ju varit en tid nu. Det går alltså upp och ner en del för tillfället.

Årets melodifestivaldiss, vad är detta, jo för er som är nytillkommna läsare så är det så att varje år när Melodifestivalen håller på som värst och det inte står om annat i tidiningen än om dessa barn som inbillar sig att dom håller på med musik när dom i själva verket är offer för en hänsynsfull exploatering från SVT och skivbolag som bara vill tjäna pengar, ja inte SVT då förstås, dom tjänar väl inga pengar men dom har ju anställda som vad jag förstår enbart håller på med denna cirkus året om, Christer Björkman är en man som jag inte kan förlåta att han förstört denna en gång ganska roliga tävling.
Förr så fanns det en svensk uttagning och sedan en Europafinal, punkt slut, nu utnyttjar man media fullständigt genom att låta småtjejerna ringa in och rösta fram sina favoriter, finns det överhuvudtaget experpaneler längre? Jag misstänker också att det var samma småtjejer som röstade fram Rolf Göran Bengtsson till vinnare av Jerringpriset.

Nu skall jag vara ärlig, förra året blev jag tvungen att genomlida ett program, Josefin hade kalas, då hörde jag en låt som jag tyckte var bra, någon som hette Varga sjöng en låt med titeln "Spring för livet" den var i alla fall annorlunda och visade det sig i tidningen igår, verklighetsbaserad.
Senare på sommaren hörde jag en låt på radion som jag tyckte var ganska fräck och som också var en låt från dom svenska uttagningarna, den hette "Me and My Drum" jag vet inte om den gick vidare från uttagningarna men den fastnade i alla fall i min skalle.
Vilken låt som vann förra året vet jag inte.

Nu var det inte bara sjukdomar och elände, jo förresten, elände var det allt, hela vägen.

Tänk på Cancerfonden.


Torsdag 2/2

En orolig natt och förmiddag har förbytts i mycket sömn, lugnande medicin gör att hon sover i princip hela tiden, hon har inte så mycket ont i huvudet heller.
Nu försöker läkaren balansera medicinen så att hon kan vara med så mycket som möjligt men det kommer att bli en hel del sömn framöver.

Jag skriver inget mer idag, vi får se hur morgondagen utvecklar sig.


Onsdag 1/2

Natten till onsdag var relativt lugn säger Ann, hon har sovit nästan hela dagen, Robban och Seija var här någon timma ikväll men hon vaknade inte förrän dom gått, nu är hon väldigt orolig, ont i huvudet och små ryck i kroppen, sköterskorna är hos henne just nu när jag ser på sportnytt, dom ger henne lite extra medicin så hon kan sova lugnt igen.

Nu skall jag se på Homeland så vi får höras mer imorgon, gå in på facebook och lyssna på låten jag lagt en länk till, den heter I´ve done everthing I can, artisten är Rodney Crowell och låten har en text som gör att man önskar man inte satt på den.

God natt.

RSS 2.0