2022 ett hemskt år

2022 – Inte så roligt, bara lite!

Nu var det länge sedan jag skrev, men nu när det är nytt år får jag ta mig i kragen och klaga lite på det senaste och inte så roliga året 2022.

 

 

Fotbollen!

Vi kom väl femma igen i femman, det har varit likadant dom senaste åren, vi har blandat bra matcher med dåliga.

 

Samtidigt har vi en blomstrande ungdomsverksamhet, vi har just nu 13 ungdomslag igång från 15 år och ned till Boll & Lek, dessutom har vi ytterligare en grupp som består av barn 2-4 år, dom håller igång en timma varje lördag i Fuxernahallen.

 

Framtiden ser i alla fall ljus ut!

 

 

Musiken!

Nu efter dom värsta Coronaåren har Singoalla Boys haft tre spelningar 2022. Vår klaviaturspelare Bengt fyllde 70 i våras och ställde till med ett stort kalas på Sju Sjöars Konferensanläggning, ett hundratal släktingar och vänner till Bengt var med. Tre olika konstellationer spelade under kvällen och Bengt var med i alla tre.

 

Den andra spelningen var på ett släktkalas i Åsbräcka Bygdegård, en knökfull bygdegård var det!

 

Vi skulle även ha spelat på Örns Camping under sommaren, men vår dåvarande trummis hoppade av två veckor före spelningen så vi fick ställa in.

 

Den tredje spelningen var ett bröllop på Hensbacka Herrgård utanför Munkedal, Anns kompis Kristina gifte sig med Benny! Kristina hade hört GO Band ett par gånger och ville att vi skulle spela på bröllopet, det är ju ett bra betyg.

 

Efter spelningen på bröllopet kom det fram flera och frågade om vi kunde spela under våren/ sommaren som kommer.

 

Men nu kommer det roliga.

 

Roffe Vinyl blev tillfrågad av ett gäng från Nol om han kunde ställa upp som basist för deras band hade legat nere under pandemin och nu skulle dom starta upp igen och saknade folk, jag fick följa med till Nol och det gick väl ganska bra.

 

När Kristina frågade mig om bröllopet svarade jag ja direkt utan att vi hade någon trummis, men när jag hörde den som spelade trummor i Nol frågade jag vid andra tillfället vi träffades om han kunde ställa upp och spela på ett bröllop, han svarade ja och på den vägen är det, han är fortfarande med i Singoalla Boys.

 

Bandet i Nol heter Imagine/Yesterday och spelar mest Beatleslåtar och andra 60 tals hits.

 

Imagine/Yesterday spelade som förband till ”komikern” Tomas Pettersson på Folkets Hus i Lilla Edet, nästan fullsatt redan från start och fullsatt sista halvtimman. Kanonrolig spelning!

 

Jag blev tvungen att lära mig en Håkan Hellström låt till råga på allt inför Folkets Hus spelningen, vi skulle spela ”Valborg” och jag började läsa in texten och kom då att fundera över vad han egentligen menade med sin text.

 

Första raden ”Änglarna har åkt på pisk, gårdarna är grönsvarta” – Håkan håller ju på Gais och gillar inte Blåvitt, men istället för att enbart hylla sitt lag så trackar han ner det lag han inte gillar? Det är ingen fin egenskap tycker jag!

 

Sedan skriver han om att ett ”Förortsgäng kapar en spårvagn hem i vårkvällen” då menar han att ungdomarna gapar och skriker, raden ”provsmakar livets heroin” då har han haft sex, så lyder min tolkning!

 

 

The Fucking Kuk Cancer!

Så kallade Kristin sin sjukdom, i år har flera av mina bästa vänner blivit drabbade och någon har lämnat oss och några kämpar vidare, man blir så ledsen och trött av att ständigt bli påmind om denna hemska sjukdom!

 

Kriget!

Man blir även ledsen och chockad över vad som händer i Ukraina, när kriget i forna Jugoslavien bröt ut 1991 tyckte man att det var märkligt att det kunde bli krig mitt i Europa under slutet av 1900 talet, nu är det 2022 och ytterligare en konflikt har brutit ut i Centraleuropa. Alla dessa krig kommer från maktlystna galningar, alltid ifrån länder som inte har haft någon demokratisk bakgrund.

Have a nice day and kom ihåg att Integritet och engagemang är det enda som vinner över dumhet och intolerans.

 

Tänk på Cancerfonden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0