Årets sista inlägg

Det är ungefär 4320 minuter kvar i år och dessa minuter kommer jag att vara glad hela tiden, kanske jag lämnar dom 320 minuterna till att vara ledsen men resterande 4000 kommer jag att vara glad.
Vad beror då detta på, jo, efter allt strul under hösten med fotbollen så fick vi en glad och positiv avslutning på året. Vi vann mellandagscupen i Trollhättan, genom att besegra Skoftebyn i kvarten, Syrianska i semi och TFK i finalen.
Att vi vann gruppspelet på Annandagen säger sig självt, eller gör det inte det?
 
Var det så att vi kanske inte var tippade att ens gå till kvarten, hade inte konkurrenterna stärkt upp sina lag och vi själva tappat en del spelare som säkert hade startat om dom varit kvar hos oss, säkert är det så men hade vi vunnit om dom varit kvar, kanske, men inte säkert. Dom yngre spelarna vi släppte fram tog verkligen för sig, Felix Johansson och Nerkes Berisa gjorde båda mål mot Syrianska i semi, Syrianska som kanske spelade den finaste fotbollen (förlåt Futsal heter det) under turneringen, dom hade den bästa målvakten men vi vann ändå mot dom med 4-1.
Erik Wärmé som är ny lagkapten i Edet FK fick pris som matchens lirare i semin mot Syrianska, Mike fick samma pris i kvarten mot Skoftebyn och vem fick priset i finalen, jo Almedin Besic´ hör ni vad jag säger, Medi var finalens lirare, helt rätt.
Mike kom dessutom med i All Star Team som en av backarna, det var ju ingen överraskning direkt, han har ju uppmärksammats tidigare i höst.
Jag kanske skulle dra namnen på dom som spelade i helgen, Emil Bengtsson, Mikael Bengtsson, Niklas Fredriksson, Joakim Berg, Felix Johansson, Nerkes Berisa, Almedin Besic´, Sven Erik Wärmé, Tom Christiansen, Sebastian Arvidsson och Marcus Olsson. Edets Hjältar.
 
När man tappar så många spelare på en gång som vi gjorde under Svarta November då gäller det att det är moral i dom som är kvar och det visade dom under Mellandagscupen att det fanns moral i massor, det nya Edet under ledning av Kapten Erik kommer att bli ett lika svårslaget lag som tidigare säsonger, vi har tappat en del kvalitet men vi har vunnit i lagmoral, det är jag övertygad om.
Sedan skall man inte dra för stora växlar på den här Kalle Anka fotbollen som kallas Futsal, det är långt ifrån riktig fotboll, vi kan få problem i trean i år igen, men vi kommer att kämpa det kan ni ger er fan på.
 
Nu blir det väl en årskrönika men det får vänta tills dom 4000 glada minuterna är slut.
 

Två resor

Först skall jag berätta om Rockresan till Trollhättan där Theo var på sin första kocert, Mora Träsk, rörelser till Rock ´n Roll, för barn. "Det svängde någonting såpass, jag har inte hört något värre sen Dex Gordon lade av" det sista är ett sitat från Macken vilket ju passar bra för vi var ju i Trollhättan. 
Vi hade ju övat på Mora Träsk hela sommaren och hösten så Theo kunde ju alla låtarna och rörelserna, han var nöjd efteråt.
 
Jag och Theo var i Jordal och hälsade på Josse, Daniel och Elmer i fredags kväll, vi körde Mora Träsk när vi åkte dit men när vi skulle åka hem ville han inte höra dom mer, han blev dock väldigt trött och somnade nästan, jag tryckte på Bilkul med Mora Träsk igen och när låten "Huvud, axlar, knän och tår" kom då började han göra rörelserna i sömnen, indoktrinering kanske, jag tycker själv det är väldgit kul att han gillar låtarna, det är ju andra gången jag spelar dom för barn, Kristin och Malin sjöng nog rätt mycket när vi var ute och åkte bil, Tobias satt nog mest tyst, detta är gamla kompisar till mig och Kristin.
 
Jag hade den stora äran att åka med C och E till Stenungsbaden i lördags för att äta julbord, resan var rolig men det blev som vanligt för mycket mat, vi satt i sofforna runt dansbanan och bara väntade på att mättnaden skulle lägga sig så vi kunde ta något att dricka för vi var väldigt sansade "nästan" allihop.
Till slut kunde jag börja dricka lite Red Bulll och Vodka, det blev allt lite dans också, det känns i höger överarm, jag tål inte dans tror jag.
När jag kom hem klockan tre på natten var jag klarvaken, jag kunde inte somna förrän klockan nästan var fem, Red Bull ger dig vingar heter det ju.
 
Inlägget om Negerbyn blev väldigt debatterat, inte så mycket här på bloggen men desto mera ute på gatorna, gamla Negerbybor hade kommentarer, Jeffrey Boman och Kurt Lennart Wernersson hade båda åsikter om hur namnet uppkommit, Kurt Lennarts var ny för mig, Det var en gång tre fulla snickare/målare som byggde var sitt hus, husen var precis lika och då sade någon att det är ju som i en Negerby där alla hyddorna ser likadana ut. Detta kan vara en nog så riktig förklaring.
 
Ytterligare kommentarer om Negerbyn, Tippevi, fotbollsplanen med en björk som flaggstång. Björken målades med en  färg som Ingvar hittat på soptippen, han målade björken men det måste varit något fel på färgen för den torkade aldrig, den var visst kladdig i flera år. Sedan fanns det en flagga också som jag inte kom ihåg, motivet var tre Negerhyddor enligt Pär som borde veta eftersom han är en äkta Negerbybo.
 
Det kommer några bilder från Ledarresan också, inga skandaler dock.
Ha det bra folks, vi hörs igen efter jul för nu är det bara städning, matlagning och BingoLotter som gäller.
 
God Jul
 
 
 

Rapport från Ledarresan.

Jag skriver en liten kort rapport från Ledarresan som denna gång gick till Båstad där vi bodde på Hotel Skansen, alldeles bredvid centercourten. Vi började med lite Jaeger när vi hämtade Kerstin och Bengt på Högstorpsvägen, sedan tog vi det lite lugnt till vi kom till Älvängen.
Jag hade delat ut en Geografitävling där man skulle pricka in i vilken ordning orterna låg längs E6, Gert-Inge och Bettan vann naturligtvis, dom har ju husvagn i Halland och åker ju längs E6 varje vecka.
 
Det pratas ju alltid om att det är så dåliga skolor i Lilla Edet och Geografitävlingen visade att detta är sant, Gert-Inge och Bettan har gått i skola i Göteborg, Marita och Gullmar har väl gått i bl.a. Trollhättan så både första och andra platserna  hamnade utanför Edets skolor.
 
Väl framme i Båstad var det julmarknad, jag köpte lite korv så det luktade vitlök i rummet på morgonen, sedan bar det av till Hasses Lada en bit utanför Båstad, där åt vi julbord och lyssnade på Sven Ingvars, lite dans hann vi också med, plus världens dyraste Red Bull och Vodka, när jag äntligen kom fram i baren och fick beställt han jag bara stoppa sugröret i munnen och så släppte jag glaset rätt i dansgolvet, krasch bom bang, Gullmar vågade knappt skratta. Det var bara att köpa en ny.
 
Vi kom inte i säng förrän halv tre på natten, jag sov nästan hela vägen hem beroende på det. Efter att vi ätit frukost åkte vi hem igen, vi hade bokat bord på Laxbutiken men Willy V körde så fort att ingen var hungrig så vi åkte hem istället.
 
Detta var en mycket trevlig resa, vi är ju nästan allltid samma gäng och det är alltid lika roligt, nu hade vi bjudit in Marita och Gullmar som speciella gäster och dom liksom jag vill gärna åka med nästa år också, bara det blir överbokat så löser det sig nog.
 
Imorgon är det övning med GO Band och på onsdag spelar Mora Träsk i Trollhättan, så även denna vecka blir det mycket musik.
 
Vi hörs folks, skall försöka lägga ut lite bilder från resan någon dag, om jag får tag på några.

RSS 2.0