Pubafton med quiz!

Jag har precis kommit hem efter att ha varit på Pubafton på Folkets Hus i Lilla Edet, jag hade dragit ihop ett gäng som borde varit överlägsna i musikfrågor från 60 och 70 talen, tyvärr var det inte bara musikfrågor, vi blev
förödmjukade av ett gäng tjejer som slog oss med två poäng, vem fan vet var E16 går och vart den skall byggas ut till.
Det var så att efter första omgången var vi nog i ledning men andra omgången handlade om schlagers och där var vi inte lika bra, vi missade ett par frågor om låtar från 2000 talet och där gick det åt helvete, nu fick vinnarna en gratis biljett till Jesus Christ Superstar på film nästa gång det är pubkväll, den såg jag live på Scandinavium när den var ny, den var inte bra då en gång, grattis till det priset, andra priset ikväll var en påse salt lakrits. Hade frågorna enbart handlat om 60 och 70 talet hade vi vunnit.
 
Efter quizen var det film, en koncertfilm med Led Zeppelin från 2007, det var kanonljud och bild,  bandet var nog bättre live 2007 än på 70 talet, Jimmy Page ser ut som om han spelar i Streaplers, ja utseendemässigt alltså, musikaliskt är det nog lite skillnad.
 
När jag åt lunch idag läste jag en krönika som Glenn Hysen skriver i GT, han skrev om olika saker som störde honom, först om hedersmord, hur kan någon vilja att ens eget barn skall dö, vad är det för religion egentlligen, jag kom att tänka på en ny kompis jag har som är muslim, han har en nykter syn på saken, om man skall leva efter Koranen, inte äta gris till exempel, eller dricka sprit, hur kan man då gå ut och knycka en bil? Dessa saker är förbjudna enligt Koranen, jag har aldrig tänkt på det så förut men han slog verkligen huvudet på spiken.
Det är lika dumt som med Amerikanarna, dom hänvisar till Bibeln hela tiden och Jesus och Gud, men göra sig av med vapen det går inte. Jesus var emot våld men det har dom inte fattat.
 
Det andra Hysen skrev om var att han blev tvungen att göra sig av med sin hund som fått cancer, hur svårt det är att se när ens vän får en spruta och bara somnar in, jag var med om det en gång, jag var inte ägare till hunden men hon var sjuk och jag åkte med ägaren till Blå Stjärnan och satt med när hon somnade in, det var det dittils värsta jag varit med om, hon fick en spruta och låg så fint på golvet och då sade sköterskan efter stund "nu är hon borta" jag grät som en tokig och då var det inte ens min hund, men jag gick ut med henne ofta. Hon var en intelligent hund som bajsade på golvet när hon tyckte hon blivit felfördelad t.ex.
 
Det tredje Hysen skrev om kommer jag inte ihåg, nu skall jag montera Hi-Hatsen som äntligen kommit, imorgon blir det träningsmatch i Romelanda och sedan Irländsk afton på Hamngatan.
 

RSS 2.0