Mat från Norrland

Är det någon som ätit Pölsa? kan ni förklara denna '"maträtt" för mig då, skapad i Norrland och äts efter vad jag förstår över hela Sverige, den finns på ICA butiken här på Edet i alla fall och eftersom den gör det så måste den ju säljas.
Min kamrat föreslog att vi skulle äta Pölsa och eftersom jag aldrig ätit denna rätt sade jag såklart OK, det kan vi väl göra, rödbetor och stekt ägg var tillbehören, när hon slog upp burken i kastrullen för värmning fick jag nästan en chock, det såg ut som pappersmassa med mycket låg ljushet.

Rätten är gjord på inälvor och liknar enligt recepten jag läst på nätet nu efteråt den Skottska nationalrätten "Haggis"
fylld fårmage och som är känd för att vara det vedervärdiskaste som går att äta.
Jag åt upp den lilla klick jag hade på tallriken och sade direkt att detta var första och sista gången jag åt detta.
Hur kan man tycka att detta är gott, tänk om man skulle bjuda Gordon Ramsey på detta t.ex. skulle man få höra ord som "Disgusting, Fuck off och Are you serious" det är jag helt övertygad om.

Det var en annan kändiskock som åkte runt i värden och provad udda maträtter, han åt surströmming i Norrland och han tyckte det var det värsta han smakat, han missade Pölsan den saken är klar.

Är det så att Norrland är det sämsta matdistriktet i världen kanske, jag tror det.

Det händer inte mycket, eller?

Två veckor utan att ha skrivit någonting, det måste ju bero på att ingenting händer, jag skriver lite ändå.

Ingenting om Gaismannen som just nu ligger lågt, inga resor på gång som jag vet, inga koncerter.
Tråkigt för Royne som bara väntar på nästa resa, håll ut Royne, det blir fler.

Ingenting om fotbollen som just nu ligger i verklig träda.
Jo förresten, vi har haft en årsfest som var den bästa på många år, ingen dansorkester, bara covers hela kvällen.

Ingenting om jobbet som ju bara rullar på.
Jo förresten, jag hämtade en smörgåstårta på Boströms häromdagen till ett av skiften, som varit duktiga, jag hade firmabilen och den är lite dum i dörren så när jag skulle åka från Boströms parkering så gick dörren upp utan att jag han stoppa den, jag hade ju smörgåstårtan i bägge händerna när jag satte mig ned i sätet, den gick emot en gammal Volvo 240 som ju har en list i plast som skyddar mot just denna händelse, skyddet tog emot den lilla stöten och jag tänkte va bra, jag tittar in i Volvon, då sitter där en man och knackar sig mot tinningen, han tittar inte på mig han bara knackar, jag blev helt perplex, tittade framåt, tittade vänster igen och jojomän, han knackade sig en gång till, utan att titta på mig, då åkte jag, jag skulle naturligtvis gått ut och frågat om det var något fel eftersom han knackade sig i huvudet och om jag kunde hjälpa till, han hade säkert svarat, din dörr gick emot min, jag hade sagt, du har en skyddslist som det inte syns något märke på så varför knackar du huvudet,  kliar det eller, han hade då kanske blivit förbannad och då hade jag hoppat in i min bil och dragit för det var just det jag var rädd för att han skulle bli, hade han inte knackat sig så hade jag naturligtvis gått ur bilen och påpekat för Volvoägaren att min dörr gick emot din men det syns inget, han skulle då sagt, va br och allt hade varit frid och fröjd, så kan det gå, Volvo bau.

Ingenting om pappersinsamling som fungerar igen.
Jo förresten, Palm ni vet, hon har en trevlig man.

Lite har det ju hänt förstås, stort födelsedagskalas i lördags, jag, min dotter, min dotters kille och min dotters barn firade gemensamt kalas, start vid femtiden och avslutat vid femtiden, Egge vann i kortspel som vanligt.
Theo var här för första gången alltså, det är min dotters 7 veckor gamla baby, han fick en rundtur runt Edet och han tyckte stan var OK, sov hela tiden men nickade instämmande när jag berättade att här är väldigt vackert.

Ser en del på TV naturligtvis, jag har History Channel och Discovery World och jag kommer aldrig i säng.
Ikväll har jag sett lite på Ultimate Fighting, Jesus vilka idioter dom måste vara, visa sån skit, ja dom visar nästan bara skit nuförtiden, dödstråkig fotboll igår och ishockey idag.

En hop SCA arbetare har gjort en jullåt, Full i jul igen heter den, jag lyssnade lite igår och den kommer att bli julens låt, synd bara att dom glömde ta in en bra sångare.


Snart är det helg och då får vi se om det kan dyka upp något att skriva om.

Bilder från Ledarnas fest.

Det ser ganska bra ut till att börja med.Dom träffar men tappar takten samtidigtHalvägs in i låten, inga rekord i sikte.


Revanch

Den årliga resan med LEDARNA gick av stapeln i lördags, denna gång var det en Hemlig Resa som jag och KWi fixat, den gick till Nolhaga slott i Alingsås där vi var med om en teaterföreställning som pågick medan man åt en tre rätters middag, man fick springa runt i slottet och följa skådespelarna som spelde upp olika scener, jag gissade snart att det var kocken som var den skyldige men det gjorde 75% av alla 75 gästerna så det var inte så roligt.

Vad som var roligt var att G-I N gissade på fel mördare, han trodde det var fotografen och som vi alla vet är G-I N en stor tävlingsmänniska, ställer han upp på något så vill han vinna.
Förra årets Ledarresa gick till Göteborg där vi spelade Bowling, jag säger ju alltid som jag tycker och talade om för mina kamrater på nedresan att jag spelar Bowling och ni rullar klot, man vill ju gärna sticka ut hakan lite för att det skall bli mer spännande, det blev det också, jag kom tvåa och G-I N vann, knappt, men han vann.
När vi kom hem till Edet igen förra året så avslutade vi hemma hos G-I N och Bettan, vi spelade Biljard, kastade Dart och spelade Schack, G-I N vann i allt, jag borde i alla fall vunnit i schack men han hade dresserat katten, när jag var nära att ställa honom i schack matt satte kattskrället klorna i min rygg och jag förlorade spelet.

Nu skulle jag ta en gruvlig revanch för nu bestämde jag även efterfesten, vi skulle till Ekaråsen och spela PS 2.

Vi började med Buzz, allmänna frågor och två kvalificeringsomgångar, ett par på varje Buzz, Gaismannen och Lufsen, Kerstin och Bengt, Pettersson utan fru och G-IN och Bettan. G-IN och Bettan van relativt enkelt efter att Pettersson haft ledningen i början.

Andra kvalificeringen, Gert och Gunilla , Jocke och Christina, Jag och Annika gjorde upp om finalplats nummer två, tävlingsinstinkten satte in och det var ingen som tog oss, jag skulle alltså möta G-I N i finalen.
Nu trodde G-IN och Bettan att det dom skulle ha en chans i en Buzzfinal, vad dom inte visste var att finalen gick i Singstar, något som Kerstin visste och hon menar att hon lade sig i uttagningen.
När det gick upp för Norrströmmarna att det var Singstar sjönk modet hastigt, jag gav dom alla Singstarskivorna, dom skulle få välja låt, något uppgivet valde dom Carolas "Främling" segern till oss var solklar förstås men jag kunde inte med att ta första priset själv utan gav det till Bettan som plåster på såren.
Revanch till Krister blev det till slut.

Kvällen fortsatte i fin form, alla Bullens pilsnerkorvar tog slut, våra brandmän Jocke och G-IN sjöng Brandsta City Släckers "Kom och ta mig långt härifrån" och det var nog en av tankarna som flög genom skallen, men roligt var det.
Jag kommer att lägga ut lite bilder här på bloggen på sångarna.

RSS 2.0