Rockresa till Göteborg

Äntligen hände det något, en riktig Rockresa, förfest hos Lena, sedan på Incontro och sista vattenhålet blev någonstans inne på Liseberg för vi skulle se Stiftelsen i Lisebergshallen, ett ställe där jag haft goda erfarenheter av Rock  n´ Roll.
För några år sedan såg vi Joe Bonamassa och vi har även sett Jonny Winter där, i den gamla Lisebergshallen den som brann har jag sett bland andra The Who och Paul Jones från Manfred Mann. Jag kommer bäst ihåg Bonamassa förstås för det var ju så pass nyss, ljudet den gången var kanon men igår när Stiftelsen spelade var det, speciellt i början bara brötigt.
 
Men koncerten (dansk stavning) tog sig i slutet, det svängde på riktigt bra.
 
Sedan fanns det ett riktigt kraftigt orosmoment, vi satt på läktaren långt fram till vänster så vi hade sett bra om det inte var för några fulla Göteborgare som tvunget skulle stå upp hela tiden, jag blev tvungen att säga till dom att dom kunde gå ned på parkett om dom tvunget skulle stå upp, svaret blev ungefär "Gå ned på golvet själv surgubbe" jag gick ned fem bänkrader och såg ännu bättre.
Jag kan bara inte förstå varför folk måste vara fulla på koncert, även om man går på lite pubar innan så blir man ju inte full, inte jag i alla fall, jag har nog aldrig varit berusad under en koncert som jag varit på och om det är ett band som jag vill stå upp, ropa och klappa händerna, då löser jag biljett till parkett, jag vill helst stå längst fram, men har jag biljett till läktarens så är det ju av en anledning, jag vill inte stå och hoppa upp och ned till just denna orkester kanske!
När dom sedan är så fulla att dom sölar med mellanölet runt omkring sig då blir jag så förbannad att jag måste flytta mig. Den fulla kvinnan vet nog inte hur illa ute hon var för jag hade Lisa och Jeanette med mig.
Tyvärr var Annika inte med, hon som initierat denna rockresa, hon satt på vårdcentralen i Gårda med svullen fot stackarn.
 
Lena blev som vanligt hungrig på hemvägen så nu förstörde jag veckans viktminskning på McDonalds i Ale.
 
När jag sitter på kansliet och skriver spelar jag riktig Rock n´ Roll, Tommy Conway and The Injectors, dom finns på Spotify  dom också.
 
Ha den bra första advent folks, snart är det jul och då vänder det mot ljusare tider för alla även dom som har mer eller mindre konstiga sjukdomar, jag hoppas att det snart blir bättre för er allihop, Lina, Caroline, Annika och Gun.
 
Jo nu kom jag på att jag varit kraftigt berusad på en koncert, jag fick en chaufför att köra mig till Skara för att se Dave Edmunds, vi satt och tog en öl på parkens servering, jag han drack kaffe naturligtvis men jag drack nog lite whiskey på vägen från Lidköping där jag skulle övernatta hos en kompis jag hade där, i vilket fall som helst så berättade min chaufför att när Edmunds började spela så gick jag in i högen framför scenen nykter, en och en halv timma senare kom jag ut från samma hög totalt aspackad, det var mitt i sommaren och det var 40 grader säkert mitt i det gänget som stod framför scen. Rätt skall vara rätt, även solen har sina fläckar.

Höstlegender 2013

Till slut blev det höst.

Inga Rockresor har det varit sedan Bonafide var på Rockbaren i Trollhättan men i fredags tog vi oss en liten Rockpromenad till Folkets Hus i Lilla Edet där det var Rocknight, ca. 300 personer lyssnade till alla hårdrocksdängor som finns och som spelades av ett tremannaband lett av Hammerfallbasisten Magnus Rosén. På trummor satt Folkets Hus chefen Jens Ericson. Det svängde någonting såpass hade Roy i Macken sagt, fast inte med den stavningen då för han pratar ju Trollhättedialekt.

Det är roligt när det lyckas när dom satsar på Folkets Hus, nu var ju detta lite för dom yngre, min polare som var med mig där på fredagskvällen är egentligen dansbandsfanatiker, så när jag stod längst fram vid scenen så befann han sig ute vid garderoben/baren. Skit samma, roligt var det.

Nästa satsning Folkets Hus gör blir att sända VM playoffmatchen Portugal-Sverige den 15/11  Ni som minns förra årets EM sändningar som sändes i Folkets Hus på bioduken kommer nog ihåg när Sverige tog ledningen mot Ukraina, det var som att sitta på läktaren, det var 100 personer där den kvällen, att vi sedan åkte ut med dunder och brak från EM är ju inget att göra åt idag, men nästa fredag när Zlatte sätter 1-0 mot Portugal då lyfter vi taket i Folkets Hus.

I lördags skulle vår dotter fyllt 33 år, det var samtidigt Alla Helgons Dag så vi var där hos henne på Hojum, Ann, Theo och jag, Ann planterade lite nya blommor och satte dit ljuslycktan som skall vara där över vintern och där det alltid skall brinna ett ljus. Theo pratade faktiskt om sin mamma den här gången, undrade varför hon inte vaknade sista gången han var där, han kommer ihåg att hon vaknade andra gånger när han hälsade på men inte den där sista gången, vi fick förklara så gott det gick och efter en stund gick han över till att fråga vad det stod på dom andra gravstenarna som fanns runt omkring, jag berättade att där var det en som hette Pettersson och där var det en Andersson, varpå ungen börjar sjunga den gamla 40 tals hiten, ”Andersson och Pettersson och Lundström och jag” För en gång skull är det inte jag som lärt honom låten, undrar var han hört den. Jag har inte lärt honom någon låt sedan tidigt i våras när vi var ute och grävde i sandhögen med spaden och jag sjöng ”Mera bruk i baljan boys” som han snart lärde sig att härma, men hans avslutning av refrängen var roligast ”stora sleven skall gå som ett muddelvälk” Helt otrolig kille. Annars är det bara Mora Träsk som gäller för honom nu och som tur är är det ju gitarrbaserad Rock n´ Roll när Träsket spelar.

Fotbollshösten var en katastrof resultatmässigt, inte en segerIrish förrän efter sista matchen när vi slog Mellerud. Det är bara att ta nya tag i division 4 nästa säsong, det går upp och ned för alla lag.

 

Ha en skön fortsatt höst och tänk på Cancerfonden och på att

” "Committment is the daily triumph of integrity over cynicism” läst på en vägg i en nedlagd skola  i Illinios.

 


RSS 2.0