Gaismannen är död!

Min främste vapendragare i Rock n´ Roll resor är borta, det var ett beslut han tog själv och det är många som saknar honom, jag tror att beslutet växt fram under året och när han väl bestämde sig så fanns det ingen återvändo, Gaismannen gör som ni vet om ni läst den här bloggen inga halvmesyrer, skall det vara, så skall det vara.

Jag känner honom ju bäst av alla och har följt hans karriär sedan 1982, under vissa perioder lite från distans men det sista året på mycket nära håll.
Han var i sina bästa stunder mycket underhållande, dom flesta av er tycker nog att han är det hela tiden men jag har sett en del mörka sidor under åren, kanske mest när han var 30-40 gjorde han en hel del otroliga saker som inte många känner till.

Han har, trots att han är 13 år yngre än mig lärt mig otroligt mycket om musik, det var han som visade mig Satellites, Jason och mycket annat, han har ju en smak som enligt honom själv är bättre än allmännhetens (en trubadur sade dom orden om honom på 90 talet och dom har han verkligen hållt fast vid) och hans smak är ju som ni förstår varierande, eller kanske splittrad, jag har svårt att hänga med i svängarna ibland, han gillar Buddy Miles, Frank Zappa, Jimi, Stones, Beatles, Doors ja ni ser att det är nästan bara gammalt, han gillar inte mina största favoriter (efter Beatles då) Elton, Bruce (han lämnade Ullevi i halvtid i somras) dom är för mycket middle of the road så att säga.

Han har aldrig sett på Melodifestivalen, Let´s Dance eller Körslaget, när dom programmen kommer kör han en gammal VHS med Eric Burdon från Rockpalazt.

En del av hans något udda sidor är att när han druckit lite lite för mycket så spelar han aldrig klart en enda låt, jag minns när han bodde på Göta och vi varit på fest och hamnade i hans övervåning, jag kröp bakom honom och stoppade i CD skivor i fodral allt eftersom dom kom flygande ur spelaren, han vadade i skivor och jag försökte rädda så mycket det gick.
Det var den gången hans ex. kom och sa att nu får ni sluta, OK sa Gaismannen vi drar till Edet, genom skogen, i lågskor i snön, kom vi til slut fram till Gamla Kyrkogården, han hade ramlat på vägen och låtsades vara död men jag hittade puls direkt och bad honom skärpa sig, väl vid kyrkogården skulle han prata med morfarn, satte sig vid gravstenen och började prata, jag tror han svarade sig själv också, han skrattade en hel del också naturligtvis.
Väl hemma hos mig tog han en taxi och åkte hem, så gick det ofta till.


Vi har haft våra duster genom åren också, sitter vi och tittar på en DVD med Rory Gallagher i min källare så kan han ropa: Shadow Play eller Mr. McAvoy i örat på en samtidigt som han drar ett fusknacksving så man åker ned i soffan och har man då ont i ryggen så blir man ju förbannad, då kan han säga, jaja det var väl inte så farligt men det är ju inte han som har ont i ryggen, men man kan ju inte vara arg länge på en person som kan sätta alla tonerna på solot till Sympathy for The Devil utan att missa en fingersättning, på tennisrack, han kan också texten till The Monkees Theme, alla orden som han tyckte sig höra Monkees sjunga när han var sju år.


Från Hamnen kommer det att under vissa kvällar att stråla en sådan där ljusstråle upp mot skyn, som dom har i Gotham City när dom vill att Batman skall komma, mot molnen kommer det att visas en bild på en kyckling som spelar gitarr, folket vill att det skall komma någon och rädda dom från  tristessen, hoppas det går bra för dig men vi saknar dig Gaismannen, RIP (Rock In Peace)

Som slutord en rad av poeten från södra Illinois,   "For you can not go on livin´ in that broken whiskey glass"

That says it all.

Fördelar och nackdelar

Det blir en nackdel för Trollhättan med omnejd om SAAB tvingas lägga ned, massor med arbetslöshet och allt som det drar med sig,  flera företag kommer att få det sämre.
Fördelen, om man får säga så, är att Sverige hamnar rätt i antalet bilfabriker, ett så litet land kan inte hålla sig med två biljättar, när till och med Detroit dom senaste åren skickat hem hundra tusen man från fabrikerna skall vi inte tro att vi kan bygga två bilar i samma klass när  Skoda, Peugot och Renault kostar  mycket mindre än SAAB och Volvo.
Nu tjatar politikerna om att gå in med statligt stöd för att rädda SAAB, 86% av svenska folket har i en undersökning i Expressen sagt nej till detta, om man gör undersökningen i Aftonbladet kanske siffrorna jämnar ut sig men jag tror inte att det blir en majoritet för ett statligt stöd.
Visste ni förresten att IF Metall, Sveriges rikaste fackförbund har ett eget kapital på 6,5 miljarder kronor, dom driver fastighetsbolag, konferensbolag, finansbolag och riskkapitalbolag, bra jobbat av en fackförening eller hur, dom skulle ju kunna gå in och köpa hela skiten, det skulle väl vara en fördel för Trollhättan och metallarbetarna.

Det är också en fördel att ha ett barnabarn, men man får lära om på nytt att byta blöjor och det är nackdelen.

Det är en fördel när man kan ta ledigt från fotbollen på grund av flytt, nackdelen är att man inte flyttar själv, fördelen är att man slipper grusfotboll och kommer direkt till gräset, nackdelen är att man missar många matcher med Peter Mattsson.

Det är en fördel att skriva blogg om man vet när man skall sluta, det vet inte jag, nackdel naturligtvis.
Nästa blogg kommer inom kort och handlar om helt andra saker, jag har den delvis färdig i huvudet, fördel alltså.

Sitter det fast med kardboreband eller?

Satt och pratade med Kjell Bella vid lunchen idag och vi kom som så ofta in på roliga uttryck gamla medarbetare på Edet haft genom åren, varje gång tänker man tanken att man skulle skriva ned alla roliga uttryck.
Jag har ofta sagt till Flisa och Håkan Bråkan att skriva ned vad deras kompisar sagt, det finns ju en uppsjö av historier från IDC.
Detta kan kanske kännas som lyteskomik eller pennalism men det är inget ont menat och jag skriver inga namn, alla som känner igen sig känner igen sig.

Jag skall börja med en som jag hört själv och som jag vet är sann.
Avlyssnat av två operatörer på konverteringen, Linje 6.
Op. 1: Tänk på alla dessa militanta vegetarianer som anfaller ICA lastbilar.
Op. 2: Veganer heter det.
Op. 1: Vegan, det är ju världens största ödla.
Op. 2: Nä det är Varan det.
Op. 1: Shit
Han var nästan rätt ute hela tiden, men bara nästan.
Det var samma man som 15 år tidigare åkte till Landskapskrona.

Vi har en rolig kille som också nästan har rätt, men ofta fel, han som frågade om jag "Cepaderat" och berättade att han inte kände sig riktigt "fräs", om denna man skulle jag kunna skriva en hel kväll, är det någon som har ett batteri, ur spår, skall du gå här och röka, krock med lyktstolpe, slinta på kopplingen med skridskorna och mycket mer.

Sedan har vi ju en av dom allra bästa, en tyvärr avliden herre som bara kastat ur sig roligheter som, Vad är det för mat idag ? Spagetti och Ketchupsås. Har den äran på födelsedagen, tack det samma. Vad är det för mat idag? Läs själv för helvete (det var Nikkalouktasoppa)
Det var även han som fick den äran att stå för överskriften idag, han jobbade då på massaberedningen och där var det som vanligt översvämmning, det var mycket massa på golvet så det enda som dög det var stövlar, vår hjälte hade naturligtvis det och fick plumsa sig fram till där man kunde göra någonting åt det hela, väl framme klev han upp på en stålbalk och tog tag i en städtavla som stod där, städtavlan välte naturligtvis över honom och han hamnade på rygg på golvet och med endast näsa och mun över ytan ropade högt och tydligt "Sitter det fast med kardborrband eller?"

Sådana hjältar görs inte idag, idag får vi nöja oss med Gamle Kocken och hans "Hammbuaee"


RSS 2.0