Vilken härlig dag!

Vilken härlig dag, allt rullar på och jag har ingenting att klaga på, idag skall jag bara vara positiv. Jag kollar på På Spåret och stryker mina kläder som jag skall ha på morgondagens resa till, ooops, morgondagens hemliga resa med LEDARNA på Edet Bruk, vi har en sammankomst varje år och jag är med i år igen trots att jag inte jobbar kvar längre, alla som brukar vara med skall åka med, Kerstin, Gert, Gert-Inge, Pettersson, Roger, Jyrki och så har vi med en hemlig gäst, alla dessa har ju sina spouses med sig och jag är ju singel för en gång skull men det finns säkert tjejer dit vi kommer.
 
I På Spåret ikväll deltog min absoluta favorit bland svenska författare, Dick Harrison, han har ju mest skrivit biografier, t.ex. om Erik Knutsson, Birger Jarl och en av dom bästa biografierna handlar om Robin Hood, den heter Mannen från Barnsdale, rätt kul faktiskt, medan jag skriver rullar Robin Hood på TV och dom böcker jag läser just nu handlar om Alan O´Dale, ytterligare en historia om Robin men ur en helt annan vinkel, mycket bra läsning.
 
Medan jag stryker provsmakar jag min Highland Park som jag fick av grabbarna på årsfesten i lördags, en mycket bra årsfest förresten, vi hade dragning på vårat stora Höstlotteri och Nina Dahl vann högsta vinsten, Kent satt i salongen och det blev mycket lyckat när det ringde i hans telefon,
 
När jag skulle ställa in flaskan jag fick i mitt speciella skåp för finare whiskey hittade jag en oöppnad flaska Bowmore, så nu har jag haft whiskeyprovning och Parken vann överlägset.
 
Idag har Ann köpt biljetter till Mora Träsks spelning i Trollhättan nästa vecka, vi har ju hårdpluggat deras låtar under sommaren och hösten jag och Theo, hoppas han kommer ihåg rörelserna och texterna.
 
Jag fick ett erbjudande att följa med och se på Robbie Williams på Ullevi till sommaren men jag har ju bestämt mig två gånger, först efter U2 och sedan efter Springsteen, det blir för stort, jag kan dessutom inte förstå hur Fröken Kassör hellre åker till Ullevi och ser Robbie än att se Mora Träsk i Trollhättan, men var och en blir ju salig på sin tro.
 
Nu får det vara bra för idag, tänk på Cancerfonden, det går fortfarande att sätta in pengar på Heaven is overrated.
 
Det är väl ingen idé att  påminna om poeten från Nashville, engagemang och lojalitet framför allt.
 
Vi hörs om någon vecka och då skall jag rapportera om Ledarresan, eller kanske inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy our.

15:e november till 15:e december är fönstret öppet för spelare att byta klubb i fotbollen, klubbarna rycker och drar i ungdomarna, vi som ansvarar för lagen har ingen aning om vad vi har för trupp förrän fönstret stängt. Det är naturligtvis spelarnas marknad, som det varit sedan Bosmanlagen gick igenom, det är som det är med det, inget att göra åt. Alla lag försöker få så bra lag som möjligt naturlilgtvis.
Jag skriver detta bara för att förklara för alla intresserade att det går inte att spekulera i nyförvärv innan fönstret stänger.
 
Imorgon lördag den 24 november har Edet FK sin första årsfest, klubben är ju inte ens ett år gammal men det är riktigt roligt att se att vi blir närmare 100 personer som kommer att träffas på Folkets Hus i Lilla Edet. Väldigt blandad publik måste jag säga, både äldre gamla medlemmar och yngre från både Inlands IF och LEIF kommer att vara där, vi kommer att ha dragning på vårt Höstlotteri där det lottas ut både presentkort från affärer i Lilla Edet, profilkläder från Edet FK och framförallt biljetter till en match med FC Barcelona, vi kommer att ringa upp vinnaren till första priset från scenen och hoppas han sitter med mobilen i handen och väntar på samtal.
 
Nästa helg skall jag åka på en "hemlig resa" med Ledarna på SCA, jag har som vanligt fixat resan (ihop med KWi och G-IN) det skall bli kul att träffa Sven Erik och hans son som kommer att hålla i underhållningen, tyvärr blir det ingen vanlig dans, däremot en fucking discjockey som kommer att köra dansen efter uppträdet, det finns däremot en avdelning med karaoke och det är väl där jag Jocke, G-IN kommer att vara.
 
Idag har jag sett på "På spåret" ett av Kristins favvoprogram, vi brukade smsa hela programmet igenom och försökte komma på svaren.
 
Vi hörs om någon vecka fans och tänk på Cancerfonden.
 
 
 

Negerbyn, skällsord eller tradition?

 

Kvarteren  söder om Ekaråsen, från Södra Vägen till Lindkullen, mellan Bil och Vulk och Fridhem kallas av oss som är infödda Edetbor för Negerbyn, varför kvarteret kallas så är det ingen som riktigt vet, det finns två helt olika versioner som båda går ut på, att om man står på berget så ser det ut som om husen är utslängda lite hur som helst, som en Negerby säger dom som gillar den skolan, övriga tycker att om man står på berget så ligger husen i räta rader, ungefär som i en Negerby. Ja ni förstår själva att detta går inte att lösa. Ni får helt enkelt gå upp på berget och bilda er en egen uppfattning.

 

På andra ställen i Sverige, till exempel Örebro och Älvdalen finns namnen kvar men i Mjällby har namnet ändrats till Österbo.  Här i Lilla Edet finns det ju ingen officiell skylt med namnet Negerbyn på och därför går det nog aldrig att få bort ordet ur folks sätt att prata.

 

Man säger ju Negerbyn dagligen här på Edet men det är ju inte ofta man skriver det, jag minns när Lilla Edets IF hade Interna serier för tio och tolvåringar på sjuttiotalet, dom olika kvarterslagens namn var Skarpskytten, Centrum, Lunnarberget och naturligtvis Negerbyn. Jag skötte serierna och satte in dom i tidningen på Edetsidan. Vi d den här tiden spelade en kille som hette Jerry med LEIF, han var väl inte helt ordinarie i P14 men han hoppade in regelbundet, min kusin Lennart Lexberg (RIP) var ledare för detta lag, en gång var vi i Trollhättan och spelade mot TFK, Jerry blev inbytt och nästan direkt sopade han till en Trollhättespelare över smalbenet så att denne blev liggande, domaren blåste frispark och samtidigt hör man en TFK spelare säga till en kompis, detta måste uttalas på Trollhättemål, ”han e nog mä i Neeegerbyn” Dom läste i alla fall Edetsidan i Trollhättetidningen grabbarna från Stavre.

 

När man åker igenom Negerbyn kan man inte låta bli att lägga märke till alla grindstolpar som finns i kvarteret, jag antar att dom flesta husen är byggda på 40 talet och då hade man grind, på norra Edet där jag bor finns nästan inga grindstolpar, på Ellbo och kvarteren runt kyrkan är dom ganska vanliga. Men i Negerbyn är det mer regel än undantag, här under kommer bilder på hur dom kan se ut, från en enkel  trästolpe till en avancerad stenstolpe med utsmyckning.

 

Dom vanligaste är gjutna med en överliggande betongplatta på som skyddar mot regnet men dom finaste tycker jag nog är dom som är i ren granit, en del stenstolpar är målade men det tycker jag inte passar riktigt. Det finns naturligtvis nya typer av grindar också men oftast då i trä.

Stolparna här under är mestadels från Södra Vägen och Bengt Ivarsgatan men även Kullåsgatan har fått med en, nämligen den mest avancerade grindstolpen (Lokisas)

 

Hur som helst, får man säga Negerbyn, är det skamligt, man får inte säga negerboll utan skall säga chokladboll, man kan ju säga Chokladbyn då kanske men det kommer nog aldrig att ske.

 

Nu till något helt annat nämligen.

Norra Lilla Edet motet kommer vi att kalla Parkenmotet och Södra Lilla Edet motet kommer vi att kalla Högstorpsmotet, eventuellt Herculesmotet  eller kanske Wäxthusmotet, det är för tråkigt med dessa norra och södra namnen på moten. För er som är nyinflyttade vill jag klargöra att på östra sidan om motorvägen, mitt emot Ge-Kå, låg förr Folkets Park, därav Parkenmotet, den södra utfarten mot 45:an har vi alltid sagt ligger vid Hercules efter den kemfabrik som fanns där tidigare. Jag kommer att säga Högstorpsmotet i alla fall, och Parkenmotet, ni andra gör som ni vill.

Grindstolpar i Negerbyn.

 
 
 
 

RSS 2.0