Jessica tände GO Band

Man skall aldrig bedöma musik, den smak man har själv går ju inte att ändra på och när man lyssnar på ett coverband går ju tveklöst tankarna till originalet, jag försökte verkligen vara objektiv men förstod efter en stund att det skulle bli svårt, jag lovar att jag försökte i början men gick sedan mer och mer över på att vara publik, dricka öl och sjunga med, men det är väl det allt går ut på kanske.

GO bands upplägg är ju kanon, med texterna i bakgrunden, nu satt jag långt fram i slutet och fick nästan nackspärr av att texten satt så högt. Efter en alltför nervös inledning så tog sig bandet klart mot slutet, jag tror att när publiken växte när Jessica Andersson skulle köra sina tre låtar så blev det bättre fart på allsången också, avslutningen var jättebra, publiken var verkligen med på noterna och sjöng med, det är rätt konstigt förresten, om man tittar på publiken och ser hur dom klappar händerna i takt med musiken men ligger helt fel i fas med trummisen, varför blir det alltid så, i början av koncerten satt jag långt bak och kunde då se detta tydligt.

När jag efter Leva Livet gick fram och satte mig närmare scen för att bli mer delaktig blev det lite roligare, detta kan ju bero på att det gick ned några öl och ju längre vi kom in i koncerten ju bättre blev det, när jag satt där framme såg jag också hur allsångsledaren som var med arbetade, nu skall inte jag vara den som klagar men varför använde sig bandet av honom, ett coverband är ett coverband med allt vad det innebär av lite halvtaskig sång kanske men det hade varit bättre.
Jag vet att bandet hade ambitionen att till exempel köra Black Ingvarstuk på t.ex. Torparrock men det blev för mycket dansband, på flera av låtarna.

Musikaliskt var det jättebra, övergångar i medleyn är säkert jättesvårt och en del missar blev det, trummisen slog rätt takt hela tiden, basisten var den som överraskade mig mest, det tryckte på rätt bra, speciellt när jag inte såg utan bara lyssnade kunde det varit vilken proffsorkester som helst.

Jag skrev en hel del anteckningar som jag idag inte kan tyda, det enda jag med säkerhet kan läsa är, Bra Bas, Ronnede OK på komp, Bort med allsångsledaren, MB ingen bra allsång och Jesus.

Spellistan med betyg och kommentarer ligger här under, det skulle varit Edetbönor i betyg men det gick inte att överföra från Excel till bloggsidan, så det blev vanliga siffor istället.


Utkast: Nr Låt ...

NrLåtOriginalBetygKommentar
1Come TogetherBeatles3
Lite nervös öppning
2En kväll i juniLasse Berghagen1Dödstrist
3Lyckliga GatanNisse Hellberg2
Mer Lindblom än Hellberg
4Heartbreak HotelElvis P2Where is the King
5Leva livetLill Babs3Var på toa, tyckte det lät rätt bra
634:anNisse Hellberg2Nja
7Mercedes BenzJanis Joplin1Tog sig aldrig
8TorparrockBlack Ingvars2Sven, inte Black
9Tennessee WaltzAlma Cogan2Nej
10Sommaren är kort, introTomas Ledin2Allsången kom igång lite här
11Mitt bästa för digGrymlings3Ännu lite bättre nu
12Give mer your LoveJessica Andersson5Jessica  oj oj oj, bra låt också.
13Sånt e´ livetAnita Lindblom/Rydé4Jessica 
149 to 5Dolly Parton3Jessica 
15Satisfaction/medleyStones3Bra men träna övergångar
16MedleyOve Törnqvist3OK, bra låtar av Sveriges första rockartist
17I shot the Sheriff, introBob Marley3Ja, men svår allsångslåt
18Finns lite stolthet kvarPugh Rogefeldt3Återigen hyfsat med allsången
19MichelangeloBjörn Skifs4Nu händer det grejer, på scen och framför
20Wolly Bully/CCR MedleyCreedence4Samma här men ta bort Bullyn
22MedleySven Ingvars3OK igen men ta bort allsångsledaren
23I´m YoursJason Mraz4Rolf överraskar 
24Härligt härligtBjörn Skifs3Bra fart på publiken nu
25Hooked on a feelingBjörn Skifs4Bra igen, bandet är i form nu
27I can jiveJerry Williams4Kanonavslutning

Lägg ned skiten

Varför måste det finnas bedömningssporter, vissa saker går ju inte att tävla i, sporter som Simhopp, Gymnastik, Brottning, jag har säkert missat någon udda sport.

Nä tacka vet jag Fotboll där man sparkar bollen i mål, Segling först över mållinjen, Bågskytte mitt i prick och Simning ända in i kaklet.

Det kan nog vara dags att även lägga ned Nobelpriset i litteratur, vem kan bedöma vad som är bra nog att vara värt ett Nobelpris, smaken är ju som vanligt delad och när Fårfarmarn säger att det han läst på Edetbloggen inte har Nobelpriskvalitet så håller jag med fullständigt, jag vill inte gärna bli jämförd med dom som fått Nobelpriset någonsin, det är  klart att Selma Lagerlöf, John Steinbeck och kanske några till har en stor publik men vem har läst Xingjian, Grass och Saramago, Dario Fo har säkert många hört talas om men vem har läst honom.
Steinbeck förresten, han fick LItteraturpriset 30 år efter sin storhetstid, det är som att vinna i Maraton men att det gick bäst den första kilometern

Inte sedan Toni Morrison fick priset 1993 har det varit någon som varit läsvärd som fått priset, men det är klart det är ju min åsikt, det finns säkert någon som läser Jelinek, Pinter, Pamuk, Lessing, dom  senaste fyra årens vinnare, hur många har läst dom och skrattat, ingen på Lilla Edet i alla fall,  inte ens i Åker är dom stora tror jag, nu kan ni kanske tro att jag inte läst "svåra" författare, då säger jag såhär, jag har läst hela "Hydrans Huvud" av Carlos Fuentes, finns det någon mer i Sverige som gjort det vill jag gärna veta om han fattade vad boken handlade om.

Vet ni förresten att när OS gick i Paris 1900 så var det inte lerduveskytte utan levandeduveskytte, det ni det är riktig sport det.
Svensken David Wallin vann guld i konst 1932 i Los Angeles, det är väl en bedömningssport om någon, lägg ned flera tycker jag.

Semesterbloggen del 4 eller "Öst / Väst" eller "Båt eller Husvagn"

Nu har jag äntligen hunnit smälta intrycken från min seglats i Mälarens stormiga vatten, efter att ha varit i en av Europas storstäder skulle jag nu för första gången i livet (sista?) segla, till råga på detta skulle det seglas i Mälaren, en av dom lurigaste sjöarna i Sverige, det kan blåsa upp på 5 minuter om man har otur, är man då till råga på allt tvungen att krypa fram fören för att hämta regnställ åt Ruffhäxans dotter då har man riktig otur för man flyger omkring som en vante när vågorna gör allt dom kan för att välta båten.
Kapten han stod stadigt i sittbrunnen och höll i ratten, han visste vad som skulle hända så han tog på sig sin sydväst direkt, jag behövde inte någon sydväst för jag var ju inne i kajutan, längst fram och var flög omkring, det var tur att det inte var matlagning samtidigt för då hade glaset blivit tomt fort.

Ruffhäxan själv hon lade ut kursen, hon och Kapten hittade dom värsta vågorna hela tiden, ungefär som när man kör på Borydvägen och träffar alla hålor medvetet, jag tror att dom ville härda mig.

När vi skulle lägga intill land fick jag hoppa i vattnet för att flytta på en stor sten som inte fick ligga för nära båten, det gjorde jag gärna för jag ville ju känna fast mark under fötterna så fort som möjligt.

Nu skulle vi laga mat, dricka lite whiskey och sedan sova, har ni sovit i en båt någon gång så vet ni att det finns inte stor plats, man kan inte vända sig om eller sätta sig upp på natten för där är det en sluttande vägg som tar i skallen direkt, det går inte.
Ruffhäxorna, sr. och jr, låg på dom bästa platserna där det var varmt och skönt så Kapten och jag fick ligga i matsalen/köket/vardagsrummet, det är ombyggbart kan man säga, det går till ungefär som när Kalle, Musse och Långben är ute med husvagnen, jag var rädd att jag på morgonen skulle spottas ut i havet om någon av Ruffhäxorna tryckte på någon knapp och ville ha frukost.

Husvagn ja, jag har ju mer erfarenhet av husvagnar, dessa underbara små hus, med hjul, som man kan dra efter bilen och ställa upp på något lämpligt ställe, ligger det en sten ivägen så backar man ju bara lite till vid sidan och slår ner stöden, inga ankare skall kastas i och som sedan inte går att få upp, inga sådana där korvar behöver hängas vid sidan av husvagnen så att inte nästa husvagn som kommer skall börja skava på ens egen vagn, den enda korv som behövs är den tíll grillen, det går bra att grilla när man seglar också förstås.

När det kommer en grannbåt så lägger den sig alltid ganska nära så man kan inte hålla på och skratta åt deras försök att lägga till smidigt vilket ju sällan går, oftast får man hjälpa till att lägga fast deras båt fast man helst vill sitta och titta på.

På en husvagnscamping sitter dom flesta och småler åt nybörjarnas försök att sätta upp förtält, det värsta som kan hända är att när det ser ut att gå helt åt helvete då kommer det en expert och hjälper till och då fungerar allt direkt, i en båthamn är det nästan detsamma men jag har en känsla av att man är mer hjälpsamma på sjön, kanske för att det är betydligt allvarligare om det händer något.
På en campingplats finns det bestämmelser som säger att det måste vara 8 meter mellan husvagnarna för brandriskens skull, ni vet gasol och sån´t är jättefarligt för campare, inte för båtcampare verkar det som, där ligger det oftast tre båtar på ett avstånd av 8 meter, men det är klart det är nära till vatten.

Ibland när man lagt till måste man flytta båten för att vinden har börjat blåsa från andra hållet, då blir det cirkus må ni tro, fem andra båtar måste dra upp sina ankare för att naturligtvis har han som måste flytta kommit före alla andra och alla repen ligger i kors över hans ankare, ja herre gud, tänk om 5 andra husvagnar måste flytta sig för att en skall åka hem, jag skulle vilja organisera om alla bryggor tror jag.

Sedan måste jag säga att det är vackert på östkusten (Mälaren) också, vi var på Björkö och tittade på Birka, utgrävningar och byggnationer i vikingastil, en mycket vacker ö som mycket väl kan ha varit den största handelsplatsen i Svealand vid denna tid, Svealand var ju inte så hårt befolkat på Vikingatiden och fram till  Medeltiden, det var ju först efter att en man från Götaland, Birger Jarl grundade Stockholm som det blev lite folk i mellansverige, jag antar att Birka hade på sin storhetstid kanske hälften av vad Skara hade i befolkning.
 
Hur blir det då med överskriften, öst-väst, husvagn-båt, ja det är vackert på östkusten, att åka båt är härligt men farligt, det är bättre plats i en husvagn men samtidigt är det viktigaste inte plats, utan sällskapet, har man bra kamrater kan det vara hur trångt det vill eller hur.

Förresten blev jag och Kapten mästare i Canasta, det kan man aldrig ta ifrån oss hur man än försöker.

RSS 2.0