Edetfestivalen-länk

Titta på länken till "Little Miss Red" där finns några jättebra bilder från Edetfestivalen.

G.O. Band på Edetfestivalen

Ett litet instick mellan Connybloggarna, på fredag klockan 19.00 går G.O.Rockalong Band igång i tältet borta vid Rasta, ni som inte går och ser LEIF spela i div.3 kan se bandet köra låtarna overheadtextat så att alla kan sjunga med.

I år kommer bandet att ha nya överraskningar som t.ex. två unga tjejer på fiol, Emma i Donkeyboys Ambitions, i en bättre version än originalet och undertecknad i en countrylåt.

19.00 på Edetfestivalen är tiden som gäller, Rock On.

Jul m.m.- Conny del 3

Samlarmani och fotboll överstökat, nu går vi på andra grejer, lite fotboll naturligtvis blir det, det finns så många minnen och jag kommer nu att skriva vad som dyker upp i skallen.

Julafton, varje år i tio års tid, jag fick ställa upp som tomte hemma hos Connys familj varje år, sjutton säckar med klappar skulle delas ut, hela huset var fullt
Han kom och hämtade mig och släppte av mig en liten bit från deras hus, sedan körde han hem mig efter en och en halv timma när alla säckarna var tomma, då var vi ju klara hemma hos mig med Kalle och maten och klapparna och hade börjat spela spel eller kort, Conny hade av någon anledning aldrig bråttom hem (det var väl mycket papper som skulle tas till vara och Conny som var en snäll man lät Tina fixa detta själv) han stannade väl några timmar hemma hos oss och dominerade tillställningen, Josse och Kristin var inte imponerade.
Vissa av dessa aftnar minns jag tydligare än andra (nej jag var ungefär lika nykter varje gång) ena gången är när Cissi slet av mig masken och en häftklammer som höll fast skägget vid masken, fastnade i ögonbrynet  som började blöda, den andra gången som är minnesvärd är när jag stod och väntade på att gå in till familjen Marberg, jag stod bakom en mur, det kommer en tax med efterföljande två damer, taxen hade långt koppel och när han var i jämnhöjd med mig stoppade han och vred på huvudet åt mitt håll, jag sade då, i full tomtemundering, GOD JUL, taxens två damer bajade ner sig tror jag. Skitroligt eller hur.

När vi var yngre träffades vi alltid vid åttatiden framme vid Cafeterian varje julafton, Conny som inte drack något fick köra LilleKjells raggarbil, vi drog runt på Edet och våldgästade andra kompisar som inte fick gå ut, en gång höll vi på tills julottan började, vi sov i bänkarna både jag och Flebas det minns jag, morsan och farsan var väl måttligt imponerade.

Jag får kommentarer på dom tidigare inläggen, du har glömt, tomtesamlingen och Londonprylarna t.ex ja man kan väl inte få med allt han samlade på.
Jag hörde en ny häromdagen om Conny, han körde alltid till danser, Conny Sjögren var med och dom blev stoppade av polisen som ville Conny skulle blåsa, hittar du någonting här är du inte dålig sade Conny jag har inte druckit sedan 1974, det måste väl varit ungefär då vi var på Lyckorna och Conny hade ju inget att dricka för han drack ju aldrig, helt plötsligt fick han för sig att han skulle det, lånade en halv sjuttiofemma av Stefan Osborn och drog i sig allt, vi gick in på restaurangen och fick upp två brudar på dansgolvet, världens drag i 15 minuter sedan var jag ensam kvar, Conny låg ute på det runda bordet vid ingången och spydde som en kalv, vi lade honom i Erne Tvillings bil resten av kvällen, Stefan Osborg gick och tittade till honom och klappade honom på huvudet "hur är det Conny" Conny stönade "sluta inte Stefan, sluta inte, han hade klappat honom bakom örat som man gör med en hund ungefär.
Han drack som sagt inte ofta men när han gjorde det så var det som vanligt, han hade självförtroende som få och troddde han klarade allt, men det var en av dom få saker han inte klarade, det var väl därför han lade ned att dricka.

Två dagar kvar tills Edetfestivalen, igår tyckte jag själv att duetten satt bra men Emma var inte med igår så det kanske var därför.

Håll ut fans, Conny del 4 är på gång och då blir det inte lika roligt.


Det var Ejes fel - Conny del 2

Jag har berättat om hans samlarmanier, nu går vi över på fotboll en stund, han spelade sin första A-lags match när han var runt femton, han var oerhört teknisk men han kunde inte springa, höga knäuppdragningar sade vi alltid, han var med i skollaget på Polhemsgymnasiet och kom ända till final i Stockholm, då var han i TIF som var det bästa laget i regionen just då, han blev aldrig ordinarie där.

En historia om honom i TIF var att han på sin första träning med den nya klubben hade med sig sin pärm med urklipp om sig själv, den var säkert ansenlig, hans mamma hade väl sparat allt som stått i tidningarna om honom, brottning, fotboll, ja vad det nu kunde varit mer, kottsamling kanske. Det är klart att TIFFarna undrade vad det var för en kuf som kommit dit.

Han kom tillbaka till LEIF och vid det laget var jag också engagerad i klubben, nu hör det till saken att Conny var inte enkel att ha att göra med tränare, som Björn Hultén klarade väl av honom men det fanns andra som inte stod upp på samma sätt, när vi hade Bernt Karlsson första gången tror jag det var så blev det sånt liv, jag tror det var för att han försvarade Tomas Erlandsson, men han var så onyanserad i tränarkritiken och det gick inte att stoppa honom, alla fick rösta om vi skulle sparka honom ur klubben eller inte, han blev utröstad med klar majoritet, på den tiden sparkade man inte tränare utan spelare som inte kunde rätta in sig i ledet, jag vet inte vilket som är bäst, Conny trodde i alla år att det var Pelle Elgh som var den drivande kraften bakom det hela men det var nog mer på ledarnivå som det var Connyjakt, vi lät honom tro att det var Pelle som var den skyldige.

Han gick till Hjärtum har jag för mig och hamnade sedan i Göta BK, där fick han vara med om en gruvlig revanch på Edet när Göta slog oss med en fyra fem noll på Ekaråsen i en riktig regnmatch, dom kallade matchen Ekaråsmasakern efteråt, jag gick in i deras omklädningsrum i paus och ville byta boll till en plastboll i stället för läder, Conny såg upp, tittade på mig och innan någon annan i Göta han svara sade han blixtsnabbt NEJ, den är bra den vi har, som sagt fyra fem noll blev det.

Han var som sagt inte lätt att ha att göra med, samtidigt var han mycket hjälpsam och när han kom tillbaka till LEIF så var alla gamla ledare borta, utom jag då, och han hade inga problem med att ställa upp för klubben, pappersinsamlingar och vad det kunde vara så hjälpte han till. Han var LEIFare till sin död och vem kan glömma hans rop från berget, ibland skämdes man, till exempel, flickor fjorton år, motståndare skadad framför läktaren och Conny hörs från berget "bär ut aset"  Det var en hel del sånt med i spelet i hela hans liv, smart kille men onyanserad och inget sunt förnuft över huvud taget.

Nu blir det långt igen, det lutar åt fyra inlägg om Conny just nu.

Vadå det var Ejes fel, jo när Conny var i TIF så hade dom en spelare som hette Eje Granqvist eller nåt sånt, i
en match gjorde Conny ett misstag som ledde till ett baklängesmål, Conny som aldrig tog på sig ett misstag skulle förklara hur det gått till och samtidigt som han sprang framåt och med högerfoten försökte visa vad denne Eje gjort för fel, han försökte visa att han klackat bollen och missat, samtidigt ropade han "det var Ejes fel" dom som såg detta sade att det såg ut som tresteg ungefär.
Tack för denna gång om Conny M, en tekniker och även taktiker på planen, även om han aldrig kunde förmedla någon taktik, han blev aldrig någon ledare bara för detta.

Nu är det bara en vecka kvar tills Edetfestivalen, någon gång vid sju halvåttatiden spelar GO Band med gäster, missa inte detta, fredag kväll, tyvärr spelar Edet hemmamatch så många av kompisarna kommer inte dit men ni andra är välkomna till årets hålligång.

Anna Anna, kyyt koon, Conny del 1

Första gången jag hörde talas om Conny Marberg var när han bodde i ett litet hus som ligger ungefär där Bens Pizza ligger idag, han var väl fyra år och var hemma hos min kompis Lars Göran G, Conny var väl några år yngre än dom andra barnen och när alla sprang ut från Flebas hus (Lars Görans smeknamn) hamnade Conny på efterkälken och kallade på Flebas mamma, Anna, Anna kyyt koon, han kunde inte knyta skorna, detta var i  av mitten av femtiotalet.

Några år efter detta hade familjen Marberg flyttat till Pilbågsgatan, Reine Hagman bodde i Kungälv, han var och hälsade på sin morfar som bodde på Skyttegatan, granne med mig, Conny hade redan då en väldig vinnarinstinkt, Reine och jag som var lite äldre klådde honom kraftigt i kickning, nu var det så att jag från vårt köksfönster kunde se bort till Marbergs hus, Conny tränade och tränade på kickning, han kom på att om han kunde få upp bollen och bara köra med låren så skulle han bli bättre, han tränade och tränade och till slut fick vi naturligtvis stryk, varpå vi slutade ha kicktävlingar med honom. 

Conny blev också en samlare, nu kommer jag att skriva en lång rad saker som han samlade på, han började med bioafficher som han fick av en som satte upp sådana för Teaterbiografen som låg granne med hans hus på Göteborgsvägen, han samlade också på  kottar, hans pappa jobbade i skogen och Conny var med och skaffade sig en ansenlig kottesamling.

Min bror Toby samlade när han var liten på Alfabilder och Rekordmagasinets baksidor (fotbollslag) jag gjorde detsamma och fick efter långt tjatande ta över hans bilder, när jag tappade intresset för detta kom naturligtvis Conny hem till oss och TJATADE om att han skulle få dessa bilder, han kom varje kväll och vi var rätt trötta på honom, han gick aldrig hem, morsan och farsan var också trötta på honom, en gång försökte dom slänga ut honom för vi skulle gå och lägga oss, klockan var väl över åtta, det fanns ingen TV på den tiden så vi lade oss ganska tidigt, Conny tvärvägrade att gå hem så morsan tog honom i armen och ledde honom mot dörren, Conny tog spjärntag i dörrposten, farsan kom och försökte hjälpa till, jag brukar säga att han bet sig fast i dörrkarmen men det kanske är en överdrift, hur som helst fick dom ge upp, till slut fick vi ge honom bilderna, vi skulle ju upp och gå till skolan på morgonen, brorsan gick väl på gymnasiet och jag i sjuan eller nåt.
Tittar man idag på värdet av vad han fick var det en liten förmögenhet, för att inte tala om bioafficherna, finns dom kvar tro? Cissi får nog gå igenom huset igen, där kan ligga mycket roligt.

Nästa grej som blev en stor samlarsak var naturligtvis skivor, i början av 60 talet när Beatles slog igenom var han inte intresserad, han tyckte det var jättelöjligt när vi satt på lekplatsen Ann och jag och spelade Beatlesskivor på en liten batteridriven grammofon, det slutade naturligtvis med att han började samla skivor i mängd och då snackar vi mängd, han köpte allt som fanns, han köpte  alla Beatles singlar, som jag senare köpte av honom för jag hade inte singlarna själv, det var dock på senare tid.
När CDn slog igenom köpte han alla skivor igen trots att han köpt dom på vinyl, det kan vara bra att ha sade han.

Hans skivsamling är nog den mest breda jag sett, Flamingokvittens alla skivor till allt med Jimi Hendrix, jag tror aldrig han spelade Hendrix men han samlade på allt.

Han samlade som sagt på mycket men en av dom grejer jag minns mest är naturligtvis sprit, han var aldrig någon stor konsument av sprit, men han hade den största spritsamling jag sett, dyra sorter och billiga sorter, jag minns när vi hade avslutning efter en korpsäsong  i fotboll, vi satt hos Kenth Ivarsson (Nygård är kass) Conny sade att jag kan hämta något till kaffet, han gick hem till Libergsgatan och hämtade en flaska Larsen konjak som han var med och smakade på, fy fan sade Conny, Lellis drick upp min.

Han samlade också på småflaskor, detta var lite tidigare, innan han började samla på stora flaskor, jag och Ann var i Skottland 1979, jag köpte några souvernirflaskor med whiskey, vi bodde båda på Sätergården just då, Conny fick se mina flaskor och sade direkt, den och den och den har inte jag, han gick upp till sig och hämtade några dubletter han hade, tog mina och bytte, naturligtvis var det ingen idé att bråka.
Till saken hör att efter hans alldeles för tidiga bortgång och Cissi tog över huset sade jag till henne att om du hittar alla småflaskorna så är jag intresserad, det gick en månad sedan ringde hon och yes nu har jag hittad dom, jag åkte hem till henne och vi gick igenom alla flaskorna, det måste varit bortemot 500 st. Christian, Cissi och jag gick igenom dom och slängde dom tyckte som inte såg fräscha ut, ägglikör är inte så roligt efter 25 år.
Nu hör det till saken att sprit dunstar i dålig förslutning, det gick inte att dricka dom (jo det gör det sa Egge)
vi fick tömma ut alltihop i Annikas slask och ni skall veta att det var en underbar arom i lägenheten den kvällen.

Nu blir det för långt för er så jag får be att återkomma i ett nytt avsnitt av Connybloggen.
 
Igår var det övning igen med GO Band, min låt sitter väl hyfsat bra men i duetten skär det sig, jag är nog för passiv, två veckor kvar. Tänk bara på dag och tid, fredag kväll klockan 19.00 är det dags.Semesterblogg, nä inte nu längre.

Mina fans klagar, jag är för dålig på att skriva just nu, dom sista veckorna på semestern hände just ingenting, jag försökte göra en rockresa till Helsingör men det visade sig att jag var en hel månad för sen, koncerten jag skulle åka på var i juni inte juli som jag trodde, jag fick ett par lugna dagar i Helsingör/Helsingborg istället, bilder kommer på facebook.

Vad som händer just nu är att jag övar med G.O. Band varje vecka, det blir ju ingen överraskning som förra året då jag gick upp och sjöng helt utan att ha övat innan, nu har jag varit med varje vecka, Hjorten hämtar mig så jag kan ta minst en whiskey innan, förra året hann jag med minst fyra innan jag gick fram till  Edetfestivalen men nu blir det annorlunda.

Första året G.O Band spelade var jag recencent (stavas det så) och jag var väl inte helt på det klara med hur duktiga dom egentligen var, andra året blev jag gästsolist och i år, ja vi får väl se vad som händer, det är i alla fall hur kul som helst att öva med dom, stackars Emma som skall sjunga en låt med mig, hennes egna låtar sitter som en smäck, det blir en höjdare när hons sjunger I can´t tolerate, det är inte säkert den heter så men bra låter det.

Hennes farsa är rolig, han har stämt om basen och nu får Roffe Vinyl visa honom varje låt hur han skall spela (något överdrivet) jag minns att jag skrev i bloggen för två år sedan att när jag satt på toaletten och dom spelade så lät det som vilken proffsorkester som helst mest beroende på att basen var så bra, han har mycket att leva upp till i år Roffe B.

Jag håller på och samla på mig minnen om Conny M just nu, det kommer en blogg om honom strax, Flabbis var här igår och han gav mig en del info som jag glömt, bloggens arbetsnamn är just nu, Anna, Anna Kyyta koorna det är nästan en cliffhanger eller hur.

RSS 2.0