Var var Jessica?

Edetfestivalen har gått av stapeln nu i helgen, förra året hade jag en uppgift, jag recenserade GO Singalong Band här i bloggen, Roffe Vinyl, Mats Kocken och grabbarna hade förstärkt med den utökta Jessica Andersson från Trollhättan, hon är jättesnygg, och ju längre koncerten pågick desto bättre blev bandet!!!

Bandet hade till i år bytt namn till GO Rockalong Band och tagit in en ny gästartist, troligen på grund av den varierande kritiken satte dom in recensenten som gäst, upplägget var detsamma, texterna på overhead så att publiken kan sjunga med, ett fantastisk bra upplägg.

Jag hade aldrig varit så nervös förut i hela mitt liv, Kristin sade att hon aldrig hört en människa sucka så många gånger på en minut, jag drog fyra whiskey och två öl innan jag gick till tältet, inget bet, satte mig längst fram som dom sade till mig och tog två öl till, fick mikrofonen av Emma Bergendahl som sjöng tre låtar och började sjunga med direkt, helt plötsligt kändes det helt OK, när Ronnede körde solot på Bring It On Home To Me drog jag av mig tröjan och gick fram till bandet, jag hade fått en tröja av Roffe under veckan som jag skulle ha på mig, var med i avslutningen av Bring It... jag visste att She Loves You skulle komma men visste inte hur men när accordet kom och dom bytte låt så var det inga problem längre, inte för mig men kanske för dom som lyssnade, men det skiter jag i, det var hur roligt som helst och dom "tummen upp" jag fick gjorde att jag vågade släppa loss lite mer.

Efteråt blev jag intervjuad av TT/Ela, Ale kuriren skulle också varit där men dom träffade jag aldrig, dom hade ändå fått förhandsinformation att det skulle hända något i slutet av GO:s framträdande.
I dom sista låtarna delade jag och Emma på en mikrofon, hon sjöng väldigt bra och när allt var över och jag slappnade av så slog alltihop till som jag dragit i mig under kvällen, jag fick gå hem och vila en stund.

Jag skall tacka GO för att jag fick chansen att göra det här, helt otrolig känsla att stå framför en så stor publik, tråkigt nog var framträdandet över när dom allra flesta kom, många visste inte om att jag var med förrän dom läste det (och såg det) i tidningen på lördag morgon, det pep i telefonen hela morgonen, Marita S var vaken först av alla jag känner.

Rock n´Roll

Fotboll skall spelas ....

Fotboll skall spelas på gräs, efter att ha sett min första plastgräsmatch "Live" är jag fullkomligt säker på att Elfsborg leder Allsvenskan på grund av underlaget, det är också därför som sådana lag som Örebro och Gävle ligger så högt i tabellen som dom gör, alla övriga kommentarer överflödiga.

Fotboll skall spelas av lag, inte av individer, när jag var liten och ensam på Skyttegatan så spelade jag ensam på gården, fram och tillbaka och passade mot vebodsväggen, ända tills Henrik, en hemsk gubbe som bodde i samma hus som jag, kom och skrämde mig och sa att jag skulle sluta, det tror jag han gjorde i alla fall för så fort han kom ut ur sin dörr sprang jag upp till Mamma, jag var livrädd för honom, han hade ett porslinsöga och en av hans fingrar var tre gånger så tjock som dom övriga.
I alla fall, jag var väl sju år eller något, sedan kom jag på att det var roligare om man var flera, vi spelade på gärdena som låg runt omkring i granskapet, Ronny Söder, Putte Sjöö, Christer Micke, Lars Smörjarn och jag. Vi var inte bortskämda med riktiga gräsplaner utan spelade där det var någorlunda jämt.
Varför jag skriver det här stycket är egentligen för att säga att nu för tiden spelar alla som individer, dom kunde lika gärna spela hemma på gården och passa mot vebodsväggen.

Fotboll skall spelas på gräs.

Semesterblogg 4 - Rockresa - och det var väl det jag tänkte.

Fjärde veckan på semestern, åkte till Göteborg och deltog i Kulturveckan i Göteborg, var på flera tillställningar och såg en hel del fräcka grejer, två stycken enmansshower vid Kungsportsplatsen, den första blev jag delaktig i när hon som dansade balett iklädd trafik konor tyckte jag skulle ta ur händerna ur fickorna för det var en familjeföreställning. Den andra bestod av en  man som skruvade ihop ballonger som också var rätt rolig.

Rockresan bestod av att jag såg Europe, på Götaplatsen, med en ljus och ljudramp som tog bort all insyn mot scenen.
Joey Tempest tyckte jag höll bra form ända till The Final Countdown då rösten inte motsvarade förväntningarna.

Dessförinnan var jag och Annika på en restaurant på en sidogata till Avenyn, kommer inte ihåg restauranten hette men  oxfilén var grym.

Det har varit en del svallande känslor efter den förra bloggen, 95% säger att jag har helt rätt, jag har inget emot att övriga 5% säger vad dom tycker, dom har ju inte samma åsikt som jag naturligtvis men det var ju väntat, jag tror däremot att alla kanske inte fattade riktigt vad det handlar om., det handlar om "Commitment" ställ  upp för det lag du spelar för och gå vidare när det är dags, lämna kompisarna mitt  säsongen, det är vad jag tycker är konstigt.
Det finns ett fönster, använd det när det är öppet.

Vi kan ta ett annat  exempel, i en liten klubb där det knappt finns spelare till ett lag, skall dom som tränar hela tiden vara med varje match då? eller skall några få spelare kunna komma och träna när det passar och därefter  få en plats bara för att dom är marginellt bättre, jag vill gärna ha kommentarer på detta här på bloggen. Commitment var ordet.
Känslor som svallar är bra oftast inte bra, jag är naturligtvis också skyldig.

Little miss Red var här under veckan och hon fick mig att titta på Apocalypse Now, den långa versionen, hon somnade men jag blev sittande och såg hela matchen, förlåt filmen.
När Martin Sheen tar död på Marlon Brando till tonerna av The Doors " The End" är det bra  film, Sheen kommer ut på trappan och folket som hyllat Marlon hyllar istället Sheen när han kommer ut som en ny Messias, The king is dead, long live the King.

"Committment is the daily triumph of integrity over cynicism""Engagemang är den dagliga triumfen av integritet över cynism" för er som inte fattar!!!När min gamla chef Gerhard fick för sig att några av oss varit orättvisa mot en kollega kallade
han till möte och när vi kom in i "Albatrossen" stod det tre ord på Whiteboardtavlan, Integritet, Ärlighet
och Kamratskap. Att han sedan hade fattat fel spelar ingen roll, hans ord vägde tungt.

Rock on, snart är det Edetfestivalen, välkomna till Hamngatan.


Semesterblogg3, stackars Egge och klubbkänsla

Den tredje veckan har mest bestått av stillasittande, i trädgården, i Göteborg och på gräsklipparen.
Egge fick vi köra in halvakut på lördag kväll efter att han ramlat i hallen på Hamngatan, nu verkar det som om det blir
operation på måndag den 9 / 8

Dottern har varit här med Lillegge (Theo) en hel vecka nästan, han kommer att gå vilken dag som helst, han står för sig
själv när han inte fattar att han gör det.

När vi körde in Egge i ambulans på lördag kväll kom det en bil strax efter oss som också hade en höftskada, en privatbil,
jag hörde personalen på akuten säga "en privatbil, hur stor är den" och när jag efter en halvtimma kom ut i hallen för att sträcka på benen så var det min gamle kamrat  Benny Söder som kört privatbilen, han hade bärt in henne i bilen, det var riktigt roligt att träffa honom utanför fotbollen, men tråkigt att det var på lasarettet, han var där med sin svämor, vad hans fru heter kommer jag faktiskt inte ihåg, Kicki kanske, inte Titti, men kanske Elisabeth, detta är pinsamt.
Vi pratade lite om fotboll, han berättade lite om Homalund och jag blev inponerad. Jag gav honom också adressen till denna blogg, hoppas han inte blir alltför stött.

Fotbollspelare är inte som dom var förr, hade någon sagt till Benny Söder när han var 20 år och Göta spelat i division 3 att du får sitta på bänken så hade han bara knutit nävarna och två matcher senare hade han varit ordinarie.
I dagens läge är det inte så, LEIF ligger i division 3, B-laget leder Västra Elitreserven, B-laget  har aldrig varit så högt tidigare, troligen är vårt B-lag det näst bästa laget i Lilla Edets Kommun, alla tycker detta, även dom som nu lämnat oss för att spela A-lags fotboll i Lödöse/Nygård och Göta. Om man vill utvecklas som fotbollspelare så bör man väl spela så högt man kan i seriesystemet.
LEIF har dom senaste 12 månaderna alltså släppt iväg fyra spelare till Göta, där en i år hade varit ordinarie i B -laget, en hade inte fått spela en minut i B-laget, en har i år varit på bänken i divison 3 och gjort ett flertal inhopp och den fjärde har varit ordinarie i vissa matcher i divison 3 men varit skadad i perioder.
Tänk på detta lite, tre av dom hade naturligtvis blivit bättre om dom spelat vidare med LEIF, vi har kanske förhoppningar om att en av dom skall komma tillbaka, men, har han större chans att plats om han spelar division 6 i höst, jag tvekar.
Den av dom som gick först hade en chans att spela Elitfotboll men vill bara synas i tidnignen, den som gick först nu i sommar har en tanke om sig själv som han fått med sig i "modersmjölken" han är en gudabenådad tekniker men kan inte ta kritik och har svårt att underordna sig.
Den tredje som vi släppte nu i sommar har troligen varit under press, kanske från sig själv, men kanske också från kompispappor. Värvning kallades det för förr i tiden.

LEIF har också släppt en målvakt till LBK/NIF, vilket tryck har det funnits där, som jag skrev tidigare om Benny, knyt näven och kom tillbaka, ta platsen när konkurenten blir skadad/sjuk eller är för dålig.
Vi har också släppt en mittfältare till VIF, helt OK egentligen, en mycket sympatisk kille, men han har nog också nävar att knyta, tänk om han inte går in i VIF:s A-lag, vilket kan bli nog så svårt, han ger sig själv en chans naturligtvis, men tänk tanken, VIF:s B-lag är det sämsta lag vi mött i Elitreserven, det var förra året, dom kanske är bättre i år så klart.

Det var en lång och länge genomtänkt blogg faktiskt, jag får väl avgå från styrelsen antagligen, för dom vet inte någonting om vad jag skrivit här.

Men,
"Committment is the daily triumph of integrity over cynicism."   


Rock on folks.

Semesterbloggen v. 2 - VM i kubb och myggbett

Hur länge varar ett myggbett, dom jag fick i Stockholms skärgård håller på och klia ännu, ännu en orsak att stanna på västkusten så mycket som möjligt.

Min bror och jag gjorde en blixtshopping i Tyskaland, åkte klockan 08.00 och var hemma 22.30, brorsan körde hela tiden, mestadels låg vi i BMW filen, 6 cylinders Turbo och det går fort, ja inte över hastighetsgränserna naturligtvis, detta sista är  till Josse.

På lördagen blev det först fotbollsmatch mellan LEIF och Åsebro, 1-0 efter två minuter, 1-3 efter 25 minuter och 3-3 i halvtid, 5-3 efter full tid och man trodde inte sina ögon nästan, detta är ett omen tänkte jag.

VM i kubb på kvällen, lottningen föll ut så att jag, Lisa och Annika skulle möta Håkan, Jeanette och Kicki Lindh, i en bäst av 10 tävling.
En enkel uppgift kan tyckas och när vi tack vare mig tog en komfortabel 3-1 ledning så blev jag rädd när dom kom tillbaka till 3-3, nu blir det som i fotbollen tänkte jag, dom kvitterar och kommer att vinna i andra halvlek.
Deras 3-3 kvittering var faktiskt mitt fel, jag hade en pinne kvar och slängde den och träffade deras sista kubb.

Efter matpaus var det inget snack om saken, när deras ankare Jeanette "Prinsessan* Johansson blev utpsykad av vår Lisa och Håkan  var aldrig  något hot, då blev Kicki "Vindöga" Lindh helt plötsligt det enda hotet mot vår seger, hon är dock för ojämn för att ställa till några större problem.

Andra semesterveckan handlade faktiskt mest om att klippa gräset på Ekaråsen, jag hade ju inget specellt för mig och åtog mig ansvaret att få ned gräset till "level 2"  trots att det inte var min vecka, det gällde att klippa direkt det var uppehåll för det regnade nästan hela veckan.


RSS 2.0