Semesterblogg 1

Semesterblogg 1

Första dagen ägnades åt att ta mig från Lilla Edet till Helsingborg, incheckning på vandrarhemmet Lilla Strandgatan och sedan ut på en rejäl barrunda, fyra olika barer testades, alla var lika bra!

 

 

Dag 2 började med en liten kompletteringsresa med Scandiline, jag gick aldrig av båten.

 

På väg mot Mölle hann jag med en liten kaffepaus hos Gunsan i Mariastaden (körde vilse en stund till och med)

 

 

När jag kommit till rätta i stuga nr. 10 var resten av kvällen en lång väntan på att klockan skulle bli nio så jag kunde gå ned till Piren och lyssna på lite Rock ´n Roll.

 

Jag träffade en kille (Niclas) från Halmstad för två år sedan här i Mölle och vi blev facebook vänner, i år blev det så turligt att just den dagen jag kommer till Mölle så spelar hans brors Rockband på Piren, samma ställe där vi träffades för två år sedan, namnet på bandet kommer jag inte ihåg det var något som Random Hits eller nåt sånt, dom var i alla fall fantastiskt bra, dom spelar ungefär samma repertoar som GO Band fast enbart snabba låtar, den bluesigaste låten dom gjorde var nog Oh´ Darlin´ resten var rak Rock n´ Roll  hela vägen.

 

I vilket fall så hade Niclas, hans yngre bror och jag en riktig hålligång afton, vi började längst bak och avslutade längst fram, vi sjöng med i alla låtar och i Crockodile Rock sträckte den äldre av gitarristerna fram micken till mig och jag fick sjunga några rader i refrängen.  

 

Söndag och måndag har jag suttit och tittat på Theo när han badar, han är i hela tiden och det är bara 18 grader så jag är inte i så mycket ännu.

 

Idag är det tisdag och det regnar så det blir nog Helsingör och shopping (leksaker)

 

Bilderna visar Bandet, Stilstudie på Niclas gitarrspelande bror, Niclas och hans bror, Gitarristerna, Niclas bror till vänster på bilden, Theo med krabbspöt i bassängen.

 

Vi hörs folks.


Bilder till Semesterblogg 1

 

Sommaren som kom!

Sommaren som kom!

(segelfartyg, fotbollsmatcher och lekplatser)

Till slut kom alltså sommaren, den varade i nästan en vecka i den första omgången, just nu blåser det halv storm ute men det är fortfarande varmt.

Det största som hänt på Edet det senaste deceniet var när Ostindiefararen ”Götheborg” gick genom slussen på sin väg mot Vänern, Edetborna gick man ur huse för att se den stora segelbåten slussa, det tog lång tid att få den genom slussen men i det fina vädret och med mycket folkt runt slussen så gjorde det inte så mycket att man fick vänta, man träffade på folk som man inte sett på många år till exempel.

 

Igår var Mattias, Theo och jag i Vänersborg och såg båten med alla masterna på plats och alla ”rep” som hängde klasar i Lilla Edet var på plats och nu såg det mycket bättre ut (se bilder här under, eller över eller var fan det blir, det är lika jobbigt varje gång) I vilket fall som helst så pratade jag lite med en besättningsman och vi diskuterade slussningen i Lilla Edet. Jag berättade att Radio Väst sagt att det var ett hundratal personer på plats, han svarade att han tyckte det var otroligt mycket folk, över tusen i alla fall, han var mer imponerad över Lilla Edets uppslutning än över Trollhättans, där ser man.

 

Efter vi varit på Piratskeppet som Theo sade så åkte vi till Skrotnisses nya lekplats på Spikön i Trollhättan, det var årets varmaste dag och det blev svettigt att jaga ungen i labyrinten, lekplatsen rekommenderas men inte för morfarar när det är varmt.

 

I juni hade vi en Fotbollsskola på Strömsvallen med mellan 80 och 90 deltagare, en stor succé inte minst beroende på dom otroligt duktiga ledarna vi hade och det fina vädret. När det gäller fotboll så blev man ju lite imponerad av U-21 landslaget som vann i finalen mot Portugal på straffar, det var nästan lite 94 stuk på slutspelet, folk som aldrig ser på fotboll annars tittade, precis som 94.

 

Denna vecka skall jag och pojkarna åka till Havets Hus i Lysekil, sedan blir det en veckas paus innan vi vecka 30 åker till Mölle, den årliga trippen.

 

För övrigt har vi haft repetitionsledig i två veckor med GO Band, nästa vecka blir det nog övning igen, vi får ju inte tappa formen över sommaren. Vi hörs folks.

Och tänk på att i dessa tider av fientlighet och mord så gäller alltid ordspråket:

 "Committment is the daily triumph of integrity over cynicism” läst på en vägg i en nedlagd skola  i Illinios.


Bilder till inlägget

 

RSS 2.0