En resa och två promenader!

 

En resa och två promenader.

Under hösten har det blivit en del Rock ´n Roll faktiskt, det började med en liten resa till Trollhättan för att se Ebbot, Funk Connection och nån liten brud som tydligen var känd efter att ha varit med i nåt TV program, hennes namn låter som en hårdrockskilles men jag kan banne mig inte komma ihåg vad det var.

 

Tillställningen Musik mot Cancer var ordnad av ett gäng Trollhättebor och dom hade fått ihop en mängd instrument med autografer på, det var Roxette, Ledin, Peter Le Marc, Ulf Lundell, Jill Jonson och en mängd andra kändisar, jag har inte tid att räkna upp alla.

 

Auktionerna och all försäljning drog in bortåt 275.000 har jag för mig, detta skall delas mellan Barnavdelningen för Cancer på NÄL Cancerfonden.

 

Flest auktioner ropades hem av en Edetbo, en fem sex gitarrer och några ukuleles, plus ett konstverk, strongt gjort FP.

 

Men hur var det nu Jesus sade till lärjungarna när dom skrattade åt den gamla tanten som lade lite träpengar i kollekten när hon var i templet, lärjungarna skrattade och sade att det där var väl inget när dom stormogulerna i Jerusalem vräkte pengar i kollektlådorna, Jesus sade då att dom rika gav av sitt överflöd med den gamla tanten gav sin sista skärv, alltså gav jag mer enligt Jesus än vad FP gjorde.

 

Den första promenaden gick till Folkets Hus i Lilla Edet en tisdag kväll, Kultur i Väst hade fått hit ett tjejband från Kansas City, Katy Guillen and the Girls som spelade en bluesbaserad Rock ´n Roll. Sångerskan Katy var fantastiskt bra på gitarren men det var trummisen som imponerade mest på mig, riktigt roligt initiativ av Västerlanda Kulturförening som stod för arrangemanget, endast ca. 70 pers var där trots att det var gratis inträde, för lite annonsering troligtvis.

 

Den andra promenade gick också den till Folkets Hus, det var After Work och musiken för kvällen bestod av ett band från Stockholm som spelade Irländsk folkmusik och lite annat, det var ett djävla drag, Stompi´n Go Shanty var namnet på bandet, dom kommer tillbaka nästa höst och då hoppas jag att det blir fler än 250 personer som kommer och tittar.

 

För övrigt går livet lite långsamt nu när det inte är säsong, det blir lite papperskörning och lite Ove och lite annat. Snart är det jul och vi skall sälja lotter för uppesittarkvällen hela nästa vecka.

Trevlig Helg


RSS 2.0