40 år sedan

Tog en promenad till Piren på lördag kväll, vädret var kanon och jag satte mig i blåbärsriset och öppnade en öl, tänkte på när vi satt på detta ställe innan vi gick till parken, Lars i Berget, Jim Kota, Flebas, Stendahlarna, Elfwing, Tuffen, ja det var säkert fler, Kanalverket har byggt om själva fundamentet så det ser inte riktigt likadant ut som för 40 år sedan, stenarna som låg i vattnet syns inte längre, jag kommer ihåg när Gajen var med en gång och fick för sig att han skulle bada, slängde av sig kläderna och dök mitt mellan stenarna, han kunde dött.

Det fanns många gömställen för folk som inte vågade ta med sig ölen hem, ibland hittade vi påsar längs älvkanten, en gång tog jag med mig en flaska vin som jag bjöd någon tjej på kvällen och hon berättade att hon blivit av med en exakt likadan, det var inte så roligt, hon blev rolig däremot.

Det var dock tråkigt att se eldstaden mitt på gräsbacken, ölburkar låg runt omkring, folk städar inte som vi gjorde för 40 år sedan, jag var där nästan varje vecka och plockade bort burkar och flaskor, ibland gjorde Alf på smörkullen det åt oss.

Min bror berättade för mig att för 40 år sedan ägde Esso crackern i Stenungsund, om någon skadade sig på arbetet fick han inte vara sjukskriven, han skulle arbeta till varje pris, dom till och med körde folk i taxi till jobbet för att dom inte skulle komma med i statistiken, det var någon tävling world wide som Esso bedrev, det ingick väl någon bonus till cheferna om det inte förekom olyckor på arbetsplatsen.
Det är ju tur att sådana saker inte förekommer längre.

För 40 år sedan släppte Beatles Abbey Road, deras sista skiva och som förresten håller alldeles utmärkt fortfarande.
Allt har inte blivit bättre

1:a Maj, Svininfluensa och kraftiga reaktioner.

Det är alltid roligt när man upptäcker att det  i alla fall är några som läser bloggen, efter mitt skämtpåhopp på elektrikerna så kom det reaktioner från flera stycken, Patrik M frågade om jag ska börja jobba, jag fattade ingenting först, inte förrän han nämnde Edetbloggen kom jag ihåg mitt inlägg, det var nämligen gjort sent en fredagkväll och därför också alla stavfel, fingrarna är snabbare än hjärnan alltid och speciellt en fredagkväll.

Svininfluensan är på tapeten över hela världen, även Kina har förstått att det är något på gång, dom tror däremot att man kan bota det på sätt som ingen Svensk förutom jag skulle kunna tro på.
Jag gjorde en pubrunda i fredags kväll, avslutade något rund under fötterna på Guldberget och började prata med ägaren, vi kom in på Svininfluensan och helt plötsligt när vi pratar botemedel så säger han "Ta mi flu" något förvirrad ser jag mig omkring och svarar "OK, val äl hon"
Han tittade något frågande på mig och bad mig gå, vilket jag gjorde, jag tänkte, hon kommel väl senale, dom vet ju val jag bol.

Vaknade imorse helt utvilad.

Nu skall jag åka och hälsa på Egge som ligger på Uddevalla lasarett med brutet lårben, han kommer till Lindkullen på måndag eller tisdag, han var glad över att få komma till Edet i alla fall, även om det inte blir Hamngatan nu direkt.

Ha en bra första maj och även sista maj naturligtvis.


RSS 2.0