Varför gillar alla Färjestad?

Nu vann dom igen Värmlänningarna, mitt gamla favoritlag Skellefterå AIK  fick stryk i finalen, jag har gillat Skellefteå sedan jag var liten och dom kom alltid tvåa efter Djurgården, Acka Andersson var center i första kedjan och han använde en VM hjälm, samma som jag hade (vi var ganska lika tror jag) när vi spelade hockey på ån som rinner borta vid Edet Rasta, eller rann förresten för den är igenlagd med en 180 cm kulvert som jag och Albert Nilsson gjorde på Cementgjuteriet på 70 talet, vi gjorde 6 meter om dagen och höll på i några månader med detta för ån var flera hundra meter lång.

Men numera håller man ju lite på Frölunda, ja tills dom åker ut i kvarten som dom brukar, men varför håller så många på Färjestad, har t.ex. Royne varit lik någon som spelade i Färjestad när han var liten, Klimpen Häggroth var väl aldrig i Färjestad eller?

Ännu fler håller ju faktiskt på Brynäs vilket är ännu konstigare, Gävle vet man ju knappt var det ligger, vem var Håkan lik, eller Petri, det finns väl ingen likhet mellan dom och Börje Salming.

Nu börjar fotbollssäsongen denna helg och LEIF skall till Angered, svår match tror jag, snabbt spel på konstgräs och vi får problem.

Detta var ett kort inlägg, nu skall jag lägga mig det blir en hård helg med ölprovning på fredag och kalas hos Josse på lördag.

Nästa vecka blir det  operation igen för dottern på Sahlgrenska.

Tänk på Cancerfonden. Love you all.


1921-2011

Samma dag, den 2/4 1921 som min far Egron Andersson föddes höll Albert Einstein ett föredrag i New York som handlade om hans nya relativitetsteori, Albert fick detta år även Nobelpriset i Fysik, Winston Churchills mor dog och Evert Taube spelade in Byssan Lull. Här kommer en lång händelselista över vad som hänt under Egrons livstid.

1926 byggdes Kraftverket och bron över Göta Älv.
1931 bildades Lilla Edets IF, då var Egron 10 år, han  spelade i ungdomen högerhalv och det finns urklipp från Lilla Edet Posten där det står att han var mycket lovande.

Egron är uppväxt på Norra Roten och hans far Edvard startade Cementgjuteriet på den plats där det tidigare låg ett pappersbruk som gjorde tjärpapp, detta bruk brann ned på 30 talet och Egron var med vid släckningen, han var då ca. 10 år. Maskingroparna var kvar när jag var liten och eftersom dom var fyllda av vatten frös dom till på vintern och det var där jag lärde mig åka skridskor, groparna var ungefär 3x10 meter långa så det blev inga långfärder direkt. Tjärpappsbruket hette Elfsborgs tjärpappsfabrik och vi kallar fortfarnde platsen Elfsborg.

När Egron var 20 år slog Gunder Hägg sitt första världsrekord, 3.47.6 på 1500 m. Bob Dylan föddes.

När han var 30 år blev Lilla Edet en köping.

När han var 40 år tillträdde Kennedy presidentposten i USA och Gagarin blev första man i rymden.

När han var 50 år vann Stellan Bengtsson VM i bordtennis.

När han fyllde 60 gick U137 på grund vid Gåsefjärden i Karlskrona skärgård och Frankrike avskaffade Giljotinen.

Och när Egron var 70 år bestämde sig regeringen för att bygga en tunnel genom Hallandsåsen, detta skedde samma månad som dom bestämde sig för att bygga en bro över Öresund, tunneln är inte klar ännu, hade dom byggt en bro över Hallandsåsen också hade det varit klart nu troligen.

Och när Egron fyllt 80 år 2011 röstade Bornholms befolkning sig för att slå ihop sina fem små kommuner till en stor regionkommun som nu heter Bornhoms Regionkommun, Joey Ramone dör detta år.

Andra viktiga årtal i Egrons liv.
1943 Toby
1949 Krister
1973 Josefin
1980 Kristin
2008 Theo
2011 ............ Who the fuck nows, det kanske dyker upp en ny Egron någonstans i världen, själv lever han i all högönsklig välmåga och ser på sin fotboll på TV

Vi hade 90 års kalas i lördags och alla som var här tyckte det var trevligt, synd att jag svor när prästen var här, konstigt att man känner sig skyldig direkt när det är en präst i närheten bara för att man pratar som vanligt.

Vi hörs folks.


RSS 2.0