Äntiligen en Rockresa igen.

Det har varit tunnsått med musikupplevelser i år men igår lördag ringde Roffe Vinyl och frågade om jag skulle åka med till Uddevallafestivalen och se på Rocks Off, ett band från Göteborg/Uddevalla som enbart spelar Stoneslåtar.
Vi har nog sett dom en gång tidigare i Trollhättan har jag för mig men kom inte ihåg så mycket från den gången!
 
Uddevallafestivalen är numera inflyttad till gågatan i centrala Uddevalla, ett bra grepp verkar det som, det fans flera scener där man kunde se olika band, vi började på den stora scenen på torget där The Infloatable Dolls eller hur det stavas, det lär nog betyda Dom Uppblåsbara Dockorna spelade, ett band som spelade lite sydstatsrock, som kanske ZZ Top eller nåt åt det hållet, dom var hyfsat bra, sångaren/gitarristen hade dock en heltöntig gitarr,  en uppochnedvänd Gibson tror jag, med en stor vit platta på med texten "my other toy has tits" något av det töntigaste jag sett på en gitarr.
 
Nästa anhalt var en mindre scen längre ned på gågatan, ett yngre gäng som jag inte minns namnet på spelade lite bluesinspirerad musik, vi träffade en hel del folk som vi blev bekanta med, vi försökte locka dom att komma till Edetfestivalen och ett par lovade komma. Det stora samtalsämnet vid denna spelning var om gitarristen/sångaren var man eller kvinna, pojk eller tös rättare sagt för det var unga människor som spelade. Jag sade att det var en kille, övriga att det var en tjej, men när spelningen var över hade alla gått över till min åsikt.
 
Klockan 23.00 började Rocks Off spela och vi satt på fjärde bänk, det är så pass långt ifrån man kan vara på en konsert, dom hade förstärkt med en tjej i vissa låtar och bandet var fantastiskt bra, sångaren har ju studerat Mick Jagger och har en scenstil som är mycket lika honom, däremot klär dom inte ut sig i tidstypiska kläder som ju annars är vanligt när det är 60 tals band man vill efterlikna. Ta Liverpool från Norrköping till exempel, det ser ju bara töntigt ut. Pepperland likaså.
 
Rocks Off avslutade med Jumping Jack Flash, Statisfaction och Sympati for the Devil och det var helt fantastiskt bra, jag är ju ganska svältfödd på levande musik i år så det var lätt att säga att det var det bästa på länge.
 
Jag måste också säga att det är väldigt roligt när det är så blandade människor som det var i Uddevalla igår, vi träffade många trevliga människor och så träffade vi Bylander och Gert, det där lät inte bra!!!
Nu är det bara att hoppas det blir lika lyckat på Edetfestivalen som ju bara är fyra veckor bort.
Nästa vecka åker jag till Mölle, pojkarna från Hjortmossen kommer antagligen på tisdag, då blir det bad och krabbfiske och lite fotboll.
 
Ha det så bra folks, nu har jag kommit igång med skrivandet riktigt ordentligt eller hur.
Rock ´n Roll.

Rockresa, lite faktiskt.

När vi åkte till Årjäng i lördags för mitt första besök där var jag helt blank, jag spelar nästan aldrig på hästar, men jag gillar ju happenings och det var precis det det var, över 13.000 personer satt i solskenet och spelade för flera miljoner säkert. Jag och mitt gäng hade kallat in en expert som tippade åt oss och vi blev inte besvikna, vi var med ända in i kaklet kan man säga, när alla våra kompisar var körda på V75 var vi dom enda som hade chansen,  6 rätt på 6 lopp, att vi sedan hade en häst i sista loppet gjorde ju saken lite mer spännande, nr. 2 ledde i början men eftersom banan var för dåligt vattnat hade vår häst ingen chans, han ledde i början men fick inte det fäste han behövde, vi spelade in 840 kronor vilket var lite mer än vi satsat.
Det roliga var att vara med ända till sista loppet vilket inte alla var.
 
Folk hade med sig sina kylväskor, mat och en del hade till och med grillar, det är vad jag kallar en happening, det närmaste jag kan tänka mig är Gyllene Tider i Pinneviken för cirka 17 år sedan, herre gud är det så länge sedan, hade vi verkligen med oss ölen in, nej det hade vi nog inte och det var nog därför Reine stannade utanför.
 
Det var i alla fall en bra resa och jag kan nog tänka mig att åka dit nästa år också, men det hänger på väderprognosen för mig, i lördags var det strålande sol hela dagen och det är nog så det skall vara.
 
Vi var och såg första dagen på Gothia Cup igår, besviken som man blev på det lag vi var där för att se uppvägdes av när vi såg ett (troligen) 14 års lag från Japan på Heden 4 som hade ett par små riktigt bra spelare som skulle fått Messi att le, teknik, snabbhet och inställning i världsklass.
 
Prinsessan har haft ont i ryggen flera veckor nu, jag erbjöd mig att ta hennes plats på Gotlandsresan och vips blev hon bra, tacka mig gärna, flera blev nog besvikna antagligen.
 
Jag har just nu packat en hel låda som jag kommer att skänka till Verdandi, nåt kommer det väl att ge dom.
 
Det är väldigt lugnt på jobbet just nu, jag tar lite semester när jag tycker det är passande.
 
OK folks, två inlägg på tre dagar, det var länge sedan, jag kommer att hålla på så länge jag hittar något att skriva om.
Det är roligt med kommentarer på bloggen, tack Ulrika som gillade inlägget om Negerbyn.
Tänk på Cancerfonden.
Nu till helgen är det Fallens dagar, om man kanske skulle åka dit för första gången sedan 2005
.
 
 

Hej, det var länge sedan.

Herregud, är det så länge sedan, jag har inte skrivit på hur många veckor som helst, igår kom det en gammal arbetskamrat och frågade om jag inte skriver längre, jag svarade som jag alltid gör att, jag har ingen inspiration, hittar inget bra att skriva om, men, en rolig grej kan jag skriva om.
 
Jag hade besök av en kompis som undrade lite om vad jag skrev och jag visade gamla inlägg jag gjorde i början av bloggandet, jag blev förvånad själv när jag gick tillbaka till 2008-11 om hur djävla bra jag var.
Bloggandet om Conny, Benny, Piren och alla Rockresorna ihop med Gaismannen är om jag får säga det själv, lysande blogging.
Fingrarna bara flög över tangenterna, historierna kom av sig själv, herregud, semesterbloggarna när jag seglade, var i Mölle gång på gång, GO Band, jag blev imponerad av mig själv.
 
Nu finns det inte en enda Rockresa i sikte, Gyllene Tider är förlegat, Dan Hylander såg jag förra året, Status är inte i Sverige i år och Jason skall vi inte prata om, hur länge sedan var det det hände något där.
 
Nu är det resa i morgon till Årjäng med Håkan, Fröken Kassör och hennes mamma, Rock n´ Roll eller?
Jag är ju inte ens intresserad av hästar men en lite semestertripp kan jag ju gå med på.
 
Annars är det lugnt på alla fronter, uppehåll i fotbollen, Pojkarna från Hjortmossen har varit här i helgen och wooops, där dök det upp ett ämne, Borydsjön, denna vackra badsjö som Edetborna badat i sedan urminnes tider har blivit invaderade av Kanadagäss, Lisa räknade till 26 st. i veckan och dom här djävla ankorna skiter ned hela badplatsen, gräsmattan som alltid varit belamrad med familjer som badat är just nu så full av skit att det inte går att vara där, samma med berget där badbryggan var förut, helt nedskitad. Katastrofalt av kommunen att inte hålla denna underbara sjö badbar för kommuninvånarna, dom som inte har möjlighet att åka ut till kusten har alltid kunnat åka hit till Edets närmaste badsjö.
En annan sak som gjort Borydsjön sämre är den höga vattennivån, jag brukade alltid sitta vid fjärde berget, där fanns en liten gräsmatta men nu är berget borta och gräset vattensjukt, en kompis till mig hävdar att det regnat så mycket och att det därför är högre vattennivå, det tror jag inte på, mina misstankar går mer åt Bävrarna mellan Borydsjön och Rysjön, dom har dämt upp flödet och därför har vattnet stigit med minst en halv meter.
 
GO Band spelar som vanligt på fredag kväll under Edetfestivalen, jag har ingen egen låt i år men jag får andra uppgifter enlig Roffe Vinyl, det blir väl som vanligt dåligt med folk i början men under avslutningslåtarana är det ju alltid mycket folk, kom tidigt, klockan 19.00 sätter Edets bästa coverband igång.
 
Jag skall försöka få till ett reportage om resan till Årjäng och berätta hur mycket pengar vi spelade till oss.
 
Nu flöt allt fingrarna lite i alla fall.

RSS 2.0