Två spelningar och ett programblad.

För två veckor sedan hade GO Band sin tvåårliga Våryra, denna gång i Hjärtumsgården, vi tänkte vi skulle få med lite fler Hjärtumsbor denna gång men det kom inte så många, det var ungefär dom vanliga som var med och det är inte dåligt, dom kommer vartannat år när vi kör våryran så dom måste vara nöjda.

 

Våryran 2016 var väl inte bandets bästa spelning kanske, det blev lite segt i slutet, men vi hade en spelning i Norra Björke i lördags och då var det mycket bättre trots att vi hade en ersättare på bas, vår ordinarie basist Roffe B var på semester i Holland och luktade på blommorna. Conny Engman hette ersättaren och han skötte sig med den äran.

 

Det var långa pausar i Norra Björke, det var ett kombinerat 50 och 60 års kalas så det blev många presenter som skulle öppnas och tal som skulle hållas och allsång som skulle sjungas, därför blev vi sittande i vår Loge, vi hade trevligt ändå. Men det var segt på söndag, jag åkte hemifrån 13.30 på lördag och kom hem 02.30 så det blev en lång dag.

 

Nog om GO Band som kommer att ha sitt spelningstätaste år någonsin, nästa spelning är ett bröllop i juni och sedan den årliga tvåtimmarsspelningen på Edetfestivalen i augusti.

 

Nu drar fotbollen igång denna vecka, för första gången någonsin skall Edet spela en tävlingsmatch i Hjärtum, Inland har spelat där förstås men aldrig LEIF, sammanslagningen Edet FK skall nu göra ett besök  på Billerödsvallen på söndag, matchen startar 14.00

 

Redan på torsdag nästa vecka går första hemmamatchen för i år, motståndare är Tråvad/Larv, lag som vi inte mött på hur många år som helst, det skall bli spännande, bara jag får igång anläggningen, jag har inte fått min nya mikrofon ännu (Robban!!!???)

 

Jag håller naturligtvis på för fullt med programbladet och kommer nog att göra så hela denna vecka, vi skall trycka i början på nästa och det kommer in nya sponsorer hela tiden, sju nya skyltar skall upp runt Ekaråsen och vaktmästaren går fortfarande på 10 procents fart efter lunginflammationen, hur skall detta gå, nåväl, den som väntar får se.

 

Nu skriver jag inte mer idag utan kommer tillbaka med lite roligare läsning nästa vecka.


Ljusfenomen och Våryra.

Ljusfenomen och Våryra!

 

I förra veckan när jag kom efter övning i Hjärtumsgården med GO Band gick jag ut på balkongen för att andas lite, vädret var disigt men hyfsat varmt, jag tittade mot norr och fick då se ett ljussken som ändrade färg, det växlade mellan svagt grått till lysande rött, jag undrade vad i alla fridens dagar detta var.

 

Jag ringde min kompis Pär som bor lite längre norrut än mig och som kunde ha lite bättre sikt men det visade sig att han också hade ett hus som skymde sikten, vi diskuterade länge om vad det kunde vara, vi trodde först att det var blixtar men det var så ihållande och det hördes inget muller, då fick jag tanken att det kunde vara norrsken, Pär trodde inte att norrsken kunde ses så här långt söderut, jag lärde honom då att norrsken har sett så långt söderut som Singapore.

 

Till slut kom vi fram till att vi måste åka längre norrut och titta, jag sade, vi åker till Fråstad för efter krönet där finns inget som skymmer, ok sade Pär jag kommer, till saken hör att klockan var 23.30  och Pär gick omkring i morgonrock (heter det så)

 

Pär plockade upp mig och när vi var ungefär vid Elkedjan kom vi fram till att det var tur att det var vi som eventuellt skulle bli uppbeamade till något rymdskepp, kanske komma tillbaka om 20 år och vara lika unga (!!??) som när Marsianerna strålade upp oss.

 

Det tog bara 30 sekunder efter denna diskussion som vi fick reda på vad det var som lyste så kraftigt, det var Lilla Edet Kommuns nya reklamskylt som står vid Edet Värdshus (Rasta) det lyste så vi blev bländade, vi körde ända tilll Torpabron innan vi kunde ta lokalvägen tillbaka, det lyste lika mycket åt detta håll naturligtvis, jag tog lite bilder som kommer här också.

 

Våryra? Vad är det för namn på en fest, på 80 talet var jag i Göteborg på en Fröfest, man skulle så någonting så att man skulle fatta att det var våren. Våryra är väl ett namn som också skall tala om för folket att det är vår.

 

GO Band har kört det här ett antal år nu, jag har varit med dom senaste två gångerna, mars 2012 på Villa Stranna och 2014 på Odd Fellowgården, nu blir det alltså i Hjärtumsgården med buss från Trollhättan och Lilla Edet, ca 80 personer blir det. Det blir mat och dryck, musik och sång, Er sista minut, Quis m.m. Det skall bli kul.

Nu får det vara bra för idag, vi hörs om någon vecka folks.


Ljusfenomen över norra Edet

 

RSS 2.0