Höst 2023

2023, Höst.

Cancer

Tredje vändan Immunterapi avklarad på Sahlgrenska och ännu ingen biverkan att tala om, lite utslag på kroppen bara, inget som syns. När jag fick droppet satt jag och pratade med en som var där för tolfte gången med samma behandling som jag får och han berättade att efter sjätte sjunde gången kom han inte ur huset på två månader på grund av att han hade så ont i kroppen. Det låter ju lite illavarslande.

Läkaren på Sahlgrenska  skickade en remiss till Röntgen i Uddevalla för att se om det blivit några förändringar i kroppen och jag var där i onsdags och fick en röntgen med kontrastvätska, nu dricker jag flera liter vatten om dagen för att rensa njurarna ordentligt.

Visste ni att det jobbar 17.000 personer på Sahlgrenska/Östra/Mölndals sjukhus. Jag blev tvungen att fråga hon som gav mig droppet för det kryllar av sjuksköterskor och undersköterskor på avdelningen. Hon berättade att på den avdelning där jag håller till jobbar det 15 personer dagtid, det är klart det går åt mycket folk.

Sjukvården i Sverige är fantastisk.

 

 

Fotbollen.

Vi kom femma naturligtvis, som vanligt.

Kenth Lärk lade ut en bild på ett lag från 70 talet och undrade vilket år det var, jag lade ut som kommentar på fb att det var 1974.

Det blev många kommentarer på det inlägget från Kenth, jag började undersöka lite närmare åren däromkring och Kenth i synnerhet, jag kommer ju ihåg honom väl från LEIF:s A-lag men några saker sticker ut (det är ju alltid dom konstigaste sakerna man kommer ihåg)

Kenth spelade i Edets A-lag åren 1963-1976 och gjorde 379 matcher och 5 mål

En minnessvärd match  var mot Tråvad i sista matchen för året när att Kenth spelade sitt näst sista år och jag stod bredvid en bänk med gamla gubbar från Tråvad och jag hörde dom säga att ”den där lille mittbacken, han kommer att bli bra när han blir äldre”

Samma år mötte vi IFK Vänersborg borta och jag satt på läktaren, en liten bit bort satt en snygg tjej jag aldrig sett förut, jag förstod efter en stund att hon höll på Edet, det var Kenths tjej jag satt bredvid.

I samma match som vi förlorade med 2-3 fick vi en hörna mot oss vid ställningen 2-2, en av våra mittfältare sade till dom andra som var med och försvarade angående IFKs bästa huvudspelare, jag tar honom, då rundar Vänersborgaren killen och skallar in vinstmålet, vår spelare var rödhårig och kom från Inland som 16-åring, han försvann sedan till Göta.

Ytterligare en grej med Kenth, vi hade Björn Hultén som tränare, i en match på Ekaråsen har Kenth bollen vänd mot vår målvakt, en motståndare attackerar i ryggen på honom men Kenth vänder bort honom och spelar upp bollen, vi ledde med uddamålet. Efter matchen får Kenth en utskällning (nåja) av Björn för att han inte spelade hem bollen till målvakten, Kenth svarade, du tror väl inte jag tränar ett helt år bara för att spela hem bollen till målvakten. (den här sekvensen är jag inte säker på för det har jag inte hört själv)

Jag har ju gjort en del inlägg för flera år sedan om Conny Marberg, dom kom i augusti och september 2010, dom heter:

Anna, Anna kyyt koon.

Det var Ejes fel.

Jul m.m.

Conny -slut

 

Musiken.

Spelningen i Trollhättan på Högskolan Väst  för ett gäng som kallar sig Ladies Cirkle, ca. 50 personer varav 45 var Ladies. Spelningen gick bra vi körde bara 60 tals låtar (dom firade 60 års jubileeum) spelningen gick bra, vi körde Locomotion tre gånger bland annat, annars var det blandad musik, Beach Boys, Beatles, Van Morrison, Creedence, ja ni förstår. Kul var det i alla fall.

Just nu har vi ingen spelning framför oss, men skall ni ha ett större kalas så hör bara av er.

 

Ha det bra allihop.

 

 


RSS 2.0