Zlatan & Carola + en Rockresa till Uddevalla

Zlatan & Carola + En Rockresa till Uddevalla.

Vi börjar med Rockresan, Roffe Vinyl, Ronnede med måg och jag var på Carlia i Uddevalla och såg Beatleskopiorna Pepperland och Stoneskopiorna Rocks Off, båda gängen spelar ju väldigt bra, men Rocks Off blir ju lite rockigare än Pepperland, dom har ju dessutom en sångare som rör sig som Mick Jagger och en gitarrist som ser ut som Ronnie Wood, båda är dessutom väldigt duktiga musiker, liksom övriga i dom båda banden.

 

När 400 personer kan alla låttexterna blir det naturligtvis bra hålligång, tyvärr är det vanligt bland fyrtiotalisterna att bugga så fort en låt går i över 100 rpm, detta bör man inte göra på en koncert, det finns Lane Loge till denna typ av underhållning, dom vet inte hur nära dom är att bli fällda ”buggarna”

 

Sista låten var Hey Jude och alla sjöng med, en kul kväll.

 

Zlatan och Carola då undrar ni, vad kan dom ha för likheter, mycket mer än ni tror skulle jag vilja säga.

 

När Carola slog igenom 1983 gjorde hon misstaget att ha med sig ”Den heliga skrift” som hon själv uttryckte det i direktsändning, redan där fick hon många emot sig, att sedan albumet ”Främling” sålde över en miljon exemplar och fortfarande är det mest sålda svenska albumet någonsin förändrar inte saken. Hon är ingen favorit hos dom som inte är särskilt religiösa av sig, att hon dessutom var med i ”sekten” Livets Ord som ju inte är kända för att vara dom snällaste människorna precis, gör ju inte hennes popularitet större bland folket.

 

Men.

 

Man kan ju inte ta ifrån henne hennes sångkunskaper, (vibratot känns lite konstgjort), i lördags var hon med i Så kan det låta på TV, Ola Salo var huvudpersonen och Carola gjorde en version av en Salolåt som jag tyckte var väldigt bra, nu kommer jag inte ihåg vad den hette men framträdandet var kanon, anser jag, nu blir jag idiotförklarad av några kompisar förstår jag.

 

Och.

 

Zlatan har lite av samma problem, han är en lysande fotbollsspelare men inte svenska folkets stora favorit, dom flesta av kompisarna tycker att Sverige spelar bättre när han inte är med i landslaget och ok då, jag kan köpa det också, laget tar större ansvar då men men kan inte ta ifrån honom hans storhet som fotbollsspelare, vad man kan klaga på är att han för några år sedan pratade om sig själv i tredje person, sånt går inte hem i stugorna. Han var när han var ung och oförståndig inte den bästa kompisen i laget, jag såg honom i Ljungskile när Malmö var nere i Superettan och det var inte snyggt det man såg.

 

Lite grann som Carola, i hennes ungdomliga oförstånd hade hon med sig bibeln till tvsändningen, var med i Livets Ord och var gift med en pastor (som i sig var väldigt rolig när han var med i Fångarna på fortet) men som hade mycket konstiga åsikter om saker och ting.

 

Likheterna tar väl slut där, båda unga och oförståndiga, båda har växt till sig och svenska folket måste se igenom konstigheterna och erkänna deras storheter som individuella artister, sedan må dom ha hur konstiga åsikter som helst.

 

Nu får det räcka för nu orkar ni ändå inte läsa mer, nästa gång skall jag prata om hur det är att bli gammal och att hörseln förändras.

 

Ha det bra folks.

 


RSS 2.0