December

Traditionellt är vad det brukar vara i december, traditionellt julbord med E-skiftet var det i alla fall, fast denna gång på räkbåten Trubaduren som jag åkt med två gånger tidigare i år, inga räkor denna gång utan ett litet fint julbord. Personalen sjunger och showar och dom är duktiga, det var väl ca. 70 personer på båten och hälften av dom var poliser, det var en ganska lugn tillställning ända tills Pelle Pop spelade Ronny & Ragges gamla hit "Vill du bli min polis med pistol och batong" då dansgolvet fylldes av poliser, snygga kvinnliga poliser som dansade med varandra, plus några som trodde dom kunde bugga och som vi hoppades skulle kasta in den stackars partnern  i kaffebordet.

Stilarbuggare är det värsta man kan se på ett dansgolv tycker jag.

En annan rolig grej under december var när vi lurade Janne E som fyllde 50 år i somras men som inte vi i LEIFs styrelse inte firat riktigt bra, jag skickade ett mail till alla och bjöd hem dom tlll mig för att se på fotboll, sedan skickade jag ett mail till till alla utom Janne och skrev att vi skulle på whiskeyprovning i Göteborg, Janne gick på det hela vägen och fattade inte någonting när dom klev på bussen i Lilla Edet, jag och Annika tog emot dom i Göteborg.
Whiskeyprovningen på Gothia Towers visade sig bestå av whiskey från fem olika länder, jag satte Sverige och USA men hade totalt fel på övriga.
I min bedömning vann Japan före Indien sedan kom Sverige, därefter Scotland och sist kom USA.
Janne, Anders, Toni L, Jonas och jag gjorde en liten pubrunda efteråt och jag tror alla var nöjda.

Nu är det Annandag Jul när jag skriver detta, väntar på att Theo skall sova middag, sedan kör jag hem Kristins familj till Trollhättan och åker direkt hem igen för att se Boxing Day Football.

Det blev den vitaste julen på många sätt.

Nu skall jag spela på min nya Dockningsstation för Ipod.

Ha det bra och god fortsättning, snart är det amatörernas afton.Alla kan inte vara bäst i klassen

Jag var hos tandläkaren för ett par veckor sedan, fick en ny, en kvinna från Uddevalla som skulle undersöka tänderna men först skulle hon skrapa dom rena från beläggningar som ju alltid finns, eftersom man slarvar med tandstickorna. Hon slet med en liten krok bort allt som inte skulle vara kvar, det blödde och det gjorde ont och det var nära jag ropade "Mårtensooon, var är du" Inte någon gång sedan 1982 när Mårtensson med fru började greja med mina tänder har jag varit så rädd och fått så ont.

Jag har haft fyra-fem tandläkare i mitt liv, den första när jag gick i skolan, han var tysk och det är han som satt dit alla svarta plomber som jag har. Den andre var Tandläkare Ericsson, han var nog inte bäst i världen han heller men han var en trevlig prick som var ganska lätt på handen, han drog för övrigt mina visdomständer, när han gick i pension tog Mårtensson över hans praktik och allt fungerade i över tjugofem år, inga problem, vi hade alltid samma koversation när han skulle laga ett hål: Bedövning frågade Mårtensson, skall du dra ut tanden frågade jag, nej sade Mårtensson, bara borra lite, då behövs det väl ingen bedövning svarade jag, svensk gosse du vet, han bara skakade på huvudet, han skulle själv aldrig låta någon borra i hans tänder utan bedövning men han hade kanske inte lika bra tandläkare som jag.

När Mårtensson pensionerade sig tog en ny över, Fabricio heter han och han var bra, hans anställda kvinliga tandläkare som fick äran att skrapa mina tänder i år kanske är nyutbildad och eftersom jag inte hade några hål vet jag inte hur hon är när hon borrar men jag har beslutat mig för att gå två gånger om året nu istället för en för då blir det nog inte så mycket att skrapa varje gång och nu använder jag tandstickor varje kväll.


Ytterligare en tandläkare jag haft var 1982 när jag fick en inflammation under tredje tanden nere från vänster och blev tvungen att gå till Folktandvården för Mårtensson hade inte börjat och Ericsson hade slutat, detta var mitt i sommaren, första året på Bruket, jag fick en akuttid och gick direkt från jobbet. En kvinnlig tandläkare och en kvinnlig assistent höll på med att försöka dra ut tanden i över en timma, full bedövning och dom hängde över mig och bände och slet, jag hade ett bröst i varje öra så jag bara njöt, till slut fick dom loss tanden i fyra bitar och glädjen tog slut.

På West Point, USAs militärakdemi kan man gå ut som kursetta, jag vet inte hur det är på Tandläkarhögskolan men jag vet att alla kan inte var etta.

Tänk på Cancerfonden mina vänner, dottens tumör ser för djävlig ut, det sticker ut från hälen som ett stort skrumpet russin, läkaren sade att det såg ut att fungera så hon skall inte på återbesök förrän i januari.

Vi hörs fans, snart är det jul.

RSS 2.0