Det var Ejes fel - Conny del 2

Jag har berättat om hans samlarmanier, nu går vi över på fotboll en stund, han spelade sin första A-lags match när han var runt femton, han var oerhört teknisk men han kunde inte springa, höga knäuppdragningar sade vi alltid, han var med i skollaget på Polhemsgymnasiet och kom ända till final i Stockholm, då var han i TIF som var det bästa laget i regionen just då, han blev aldrig ordinarie där.

En historia om honom i TIF var att han på sin första träning med den nya klubben hade med sig sin pärm med urklipp om sig själv, den var säkert ansenlig, hans mamma hade väl sparat allt som stått i tidningarna om honom, brottning, fotboll, ja vad det nu kunde varit mer, kottsamling kanske. Det är klart att TIFFarna undrade vad det var för en kuf som kommit dit.

Han kom tillbaka till LEIF och vid det laget var jag också engagerad i klubben, nu hör det till saken att Conny var inte enkel att ha att göra med tränare, som Björn Hultén klarade väl av honom men det fanns andra som inte stod upp på samma sätt, när vi hade Bernt Karlsson första gången tror jag det var så blev det sånt liv, jag tror det var för att han försvarade Tomas Erlandsson, men han var så onyanserad i tränarkritiken och det gick inte att stoppa honom, alla fick rösta om vi skulle sparka honom ur klubben eller inte, han blev utröstad med klar majoritet, på den tiden sparkade man inte tränare utan spelare som inte kunde rätta in sig i ledet, jag vet inte vilket som är bäst, Conny trodde i alla år att det var Pelle Elgh som var den drivande kraften bakom det hela men det var nog mer på ledarnivå som det var Connyjakt, vi lät honom tro att det var Pelle som var den skyldige.

Han gick till Hjärtum har jag för mig och hamnade sedan i Göta BK, där fick han vara med om en gruvlig revanch på Edet när Göta slog oss med en fyra fem noll på Ekaråsen i en riktig regnmatch, dom kallade matchen Ekaråsmasakern efteråt, jag gick in i deras omklädningsrum i paus och ville byta boll till en plastboll i stället för läder, Conny såg upp, tittade på mig och innan någon annan i Göta han svara sade han blixtsnabbt NEJ, den är bra den vi har, som sagt fyra fem noll blev det.

Han var som sagt inte lätt att ha att göra med, samtidigt var han mycket hjälpsam och när han kom tillbaka till LEIF så var alla gamla ledare borta, utom jag då, och han hade inga problem med att ställa upp för klubben, pappersinsamlingar och vad det kunde vara så hjälpte han till. Han var LEIFare till sin död och vem kan glömma hans rop från berget, ibland skämdes man, till exempel, flickor fjorton år, motståndare skadad framför läktaren och Conny hörs från berget "bär ut aset"  Det var en hel del sånt med i spelet i hela hans liv, smart kille men onyanserad och inget sunt förnuft över huvud taget.

Nu blir det långt igen, det lutar åt fyra inlägg om Conny just nu.

Vadå det var Ejes fel, jo när Conny var i TIF så hade dom en spelare som hette Eje Granqvist eller nåt sånt, i
en match gjorde Conny ett misstag som ledde till ett baklängesmål, Conny som aldrig tog på sig ett misstag skulle förklara hur det gått till och samtidigt som han sprang framåt och med högerfoten försökte visa vad denne Eje gjort för fel, han försökte visa att han klackat bollen och missat, samtidigt ropade han "det var Ejes fel" dom som såg detta sade att det såg ut som tresteg ungefär.
Tack för denna gång om Conny M, en tekniker och även taktiker på planen, även om han aldrig kunde förmedla någon taktik, han blev aldrig någon ledare bara för detta.

Nu är det bara en vecka kvar tills Edetfestivalen, någon gång vid sju halvåttatiden spelar GO Band med gäster, missa inte detta, fredag kväll, tyvärr spelar Edet hemmamatch så många av kompisarna kommer inte dit men ni andra är välkomna till årets hålligång.

Kommentarer
Postat av: madde

suck, ja lite pinsamt kan man väl säga att det var ibland.... :)

ett under att vi har fått lite sunt förnuft överhuvudtaget! <3

2010-08-23 @ 20:32:50
Postat av: Krister

Roligt att du kommenterade Madde, läs vidare snart,

2010-08-24 @ 17:17:26
Postat av: Sandra

Vad hände med tomtesamlingen, för att inte tala om Londonprylarna?? De kan du väl ändå inte ha missat Krister? Inte du heller Madde...



3 tv-apparater måste ju oxå kunna ses som en samling...

2010-08-24 @ 22:29:27
Postat av: madde

haha tomtesamlingen är nog den jag gillat bäst =)

Londonsamlingen tog ju bara upp ett hyllplan så kan väl knappast räknas som samling Sandra!? (ett mini-london kan beskådas hemma hos mig!)

2010-08-25 @ 11:34:41
Postat av: Krister

Jag är inte färidg ännu.

2010-08-25 @ 20:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0