Semesterblogg3, stackars Egge och klubbkänsla

Den tredje veckan har mest bestått av stillasittande, i trädgården, i Göteborg och på gräsklipparen.
Egge fick vi köra in halvakut på lördag kväll efter att han ramlat i hallen på Hamngatan, nu verkar det som om det blir
operation på måndag den 9 / 8

Dottern har varit här med Lillegge (Theo) en hel vecka nästan, han kommer att gå vilken dag som helst, han står för sig
själv när han inte fattar att han gör det.

När vi körde in Egge i ambulans på lördag kväll kom det en bil strax efter oss som också hade en höftskada, en privatbil,
jag hörde personalen på akuten säga "en privatbil, hur stor är den" och när jag efter en halvtimma kom ut i hallen för att sträcka på benen så var det min gamle kamrat  Benny Söder som kört privatbilen, han hade bärt in henne i bilen, det var riktigt roligt att träffa honom utanför fotbollen, men tråkigt att det var på lasarettet, han var där med sin svämor, vad hans fru heter kommer jag faktiskt inte ihåg, Kicki kanske, inte Titti, men kanske Elisabeth, detta är pinsamt.
Vi pratade lite om fotboll, han berättade lite om Homalund och jag blev inponerad. Jag gav honom också adressen till denna blogg, hoppas han inte blir alltför stött.

Fotbollspelare är inte som dom var förr, hade någon sagt till Benny Söder när han var 20 år och Göta spelat i division 3 att du får sitta på bänken så hade han bara knutit nävarna och två matcher senare hade han varit ordinarie.
I dagens läge är det inte så, LEIF ligger i division 3, B-laget leder Västra Elitreserven, B-laget  har aldrig varit så högt tidigare, troligen är vårt B-lag det näst bästa laget i Lilla Edets Kommun, alla tycker detta, även dom som nu lämnat oss för att spela A-lags fotboll i Lödöse/Nygård och Göta. Om man vill utvecklas som fotbollspelare så bör man väl spela så högt man kan i seriesystemet.
LEIF har dom senaste 12 månaderna alltså släppt iväg fyra spelare till Göta, där en i år hade varit ordinarie i B -laget, en hade inte fått spela en minut i B-laget, en har i år varit på bänken i divison 3 och gjort ett flertal inhopp och den fjärde har varit ordinarie i vissa matcher i divison 3 men varit skadad i perioder.
Tänk på detta lite, tre av dom hade naturligtvis blivit bättre om dom spelat vidare med LEIF, vi har kanske förhoppningar om att en av dom skall komma tillbaka, men, har han större chans att plats om han spelar division 6 i höst, jag tvekar.
Den av dom som gick först hade en chans att spela Elitfotboll men vill bara synas i tidnignen, den som gick först nu i sommar har en tanke om sig själv som han fått med sig i "modersmjölken" han är en gudabenådad tekniker men kan inte ta kritik och har svårt att underordna sig.
Den tredje som vi släppte nu i sommar har troligen varit under press, kanske från sig själv, men kanske också från kompispappor. Värvning kallades det för förr i tiden.

LEIF har också släppt en målvakt till LBK/NIF, vilket tryck har det funnits där, som jag skrev tidigare om Benny, knyt näven och kom tillbaka, ta platsen när konkurenten blir skadad/sjuk eller är för dålig.
Vi har också släppt en mittfältare till VIF, helt OK egentligen, en mycket sympatisk kille, men han har nog också nävar att knyta, tänk om han inte går in i VIF:s A-lag, vilket kan bli nog så svårt, han ger sig själv en chans naturligtvis, men tänk tanken, VIF:s B-lag är det sämsta lag vi mött i Elitreserven, det var förra året, dom kanske är bättre i år så klart.

Det var en lång och länge genomtänkt blogg faktiskt, jag får väl avgå från styrelsen antagligen, för dom vet inte någonting om vad jag skrivit här.

Men,
"Committment is the daily triumph of integrity over cynicism."   


Rock on folks.

Kommentarer
Postat av: Negerbyn

Du har så rätt så det är inte sant, du skriver väldigt bra.

2009-08-11 @ 07:05:16
Postat av: Lundblad

Bra skrivit Lillis, vet precis vad du pratar om..Bara och knyta labbarna !

2009-08-13 @ 17:46:50
Postat av: josefin

vissa kanske söker ett lag med lite hjärta och som inte förstör för spelare som vill gå vidare. det är väl bättre att dom byter lag än slutar med fotboll helt bara för att det är så jävla fjantigt i edet. man behöver kanske inte spela högt för att utvecklas, kanske räcker det med att få tillbaka spelglädjen? bara lite tankar ;) ses i butiken lillis(y)

2009-08-13 @ 22:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0