Ljusfenomen och Våryra.

Ljusfenomen och Våryra!

 

I förra veckan när jag kom efter övning i Hjärtumsgården med GO Band gick jag ut på balkongen för att andas lite, vädret var disigt men hyfsat varmt, jag tittade mot norr och fick då se ett ljussken som ändrade färg, det växlade mellan svagt grått till lysande rött, jag undrade vad i alla fridens dagar detta var.

 

Jag ringde min kompis Pär som bor lite längre norrut än mig och som kunde ha lite bättre sikt men det visade sig att han också hade ett hus som skymde sikten, vi diskuterade länge om vad det kunde vara, vi trodde först att det var blixtar men det var så ihållande och det hördes inget muller, då fick jag tanken att det kunde vara norrsken, Pär trodde inte att norrsken kunde ses så här långt söderut, jag lärde honom då att norrsken har sett så långt söderut som Singapore.

 

Till slut kom vi fram till att vi måste åka längre norrut och titta, jag sade, vi åker till Fråstad för efter krönet där finns inget som skymmer, ok sade Pär jag kommer, till saken hör att klockan var 23.30  och Pär gick omkring i morgonrock (heter det så)

 

Pär plockade upp mig och när vi var ungefär vid Elkedjan kom vi fram till att det var tur att det var vi som eventuellt skulle bli uppbeamade till något rymdskepp, kanske komma tillbaka om 20 år och vara lika unga (!!??) som när Marsianerna strålade upp oss.

 

Det tog bara 30 sekunder efter denna diskussion som vi fick reda på vad det var som lyste så kraftigt, det var Lilla Edet Kommuns nya reklamskylt som står vid Edet Värdshus (Rasta) det lyste så vi blev bländade, vi körde ända tilll Torpabron innan vi kunde ta lokalvägen tillbaka, det lyste lika mycket åt detta håll naturligtvis, jag tog lite bilder som kommer här också.

 

Våryra? Vad är det för namn på en fest, på 80 talet var jag i Göteborg på en Fröfest, man skulle så någonting så att man skulle fatta att det var våren. Våryra är väl ett namn som också skall tala om för folket att det är vår.

 

GO Band har kört det här ett antal år nu, jag har varit med dom senaste två gångerna, mars 2012 på Villa Stranna och 2014 på Odd Fellowgården, nu blir det alltså i Hjärtumsgården med buss från Trollhättan och Lilla Edet, ca 80 personer blir det. Det blir mat och dryck, musik och sång, Er sista minut, Quis m.m. Det skall bli kul.

Nu får det vara bra för idag, vi hörs om någon vecka folks.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0