G.O. Band på Rockresa till Göteborg

Tomas Ledin! Kan man säga att det är Rock n´Roll eller? Jag har inga skivor med honom till exempel så jag har aldrig varit ett stort fan kan man säga, jag tror det beror på hans många framträdanden i Melodifestivalen men ganska mediokra låtar. Han vann väl till slut någon gång i början av 80-talet.

Men man måste ju erkänna att han har en hel del låtar som är bra, G.O. Band använder ju några stycken som allsånger, nästan alla svenskar kan ju Sommaren är kort och Inatt är jag din och det är lätt att få folk att sjunga med när dom spelas.

När man går ut från en koncert med ett leende på läpparna sker det ofta efter att man inte haft några förväntningar på showen, det är alltid sämre att göra tvärsom, det bästa/värsta exemplet är när ZZ Top var på Scandinavium i början på 90- talet, jag hade laddat flera veckor och bara spelat ZZ Toplåtar, efter tre låtar vände jag mig mot Gaismannen och sade: det är inget vidare va?, han tittade på mig med svarta ögon och svarade: Det är helt skitkass, hade vi inte dragit med oss så mycket folk från Edet hade vi nog lämnat lokalen, jag fick fortsätta spela ZZ Toplåtar en hel vecka efteråt för att komma ur abstinensen.

Nu hade jag inga förväntningar och det blev  en riktigt bra "show" om ni förstår vad jag menar, runt om bakom scenen kunde dom visa film (cinema 180 ungefär) och detta användes på ett roligt sätt, avslutningen när han till en full symfoniorkester gör "En del av mitt hjärta" och orkestern sitter runt om hela lokalen (på film alltså) det är mycket bra och vackert. Det får mig helt plötsligt att tänka på när vi såg Elvis i Scandinavium, fast tvärtom, då var Elvis på storbild och orkestern live. Det var den gången Gaismannen skulle fram till scenen och hälsa på orkestern, vi satt på andra rad parkett, i främre raden satt dom rullstolsbundna, ja ni förstår själva.

Nog om detta, showen var kanon och Ledin är den popstjärna i Sverige som kan dra flest folk det är jag övertygad om, jag skrev inte rock det märkte ni va!

G.O Band med damer var i alla fall väldigt nöjda.

Efter showen gick vi vidare, nämligen till den fina krogen Incontro som ligger i anslutning till Gothia Towers, vi fick ett ståbord vid flygeln och minglade runt lite med varandra. Allt eftersom drog alla iväg hem på olika sätt men jag, Mats och Stig blev kvar tills pianisten (som varit kapellmästare på "På Spåret") och gitarristen (som vid ett flertal tillfällen varit med i Melodifestivalen) började spela, det tog inte många takter förrän jag förstod att detta var helt värdelös, alla låtar dom spelade lät som om Stevie Wonder spelade jazz, skitkass hade Gaismannen sagt, vi stod ut några låtar men till slut fick även vi nog, så kan man inte misshandla Fogerty sade Stig och så drog han också, Mats hade checkat in på åttonde våningen så han ville upp och prova rummet, då fick jag och Annika också ge oss och drog iväg till Örgryte i taxi.

Totalt sett en lyckad rockresa med lite kassjazz i slutet.

Tyvärr slutade kvällen i misströstan ändå för när vi kom hem till Annika läste jag mina sms och då förstod jag att Kristin var tillbaka i Uddevalla igen, hon fick ligga inne två nätter till, hon kom ju hem på fredagen.
Nu är hon tillbaka i Trollhättan och vi har varit ute och köpt lite julklappar idag.

När vi satt och åt på Rondo kom vi på att Stig hade namnsdag, Stig heter också Lennart och det beslutades nästan enhälligt att bandet skulle börja kallas Ztig Lennartz och skall gå över till dansband, Ronnede lade in sitt veto, då försökte vi med Matz Rolfz eller Bergendahlz men Ronnede gick inte med på att spela dansmusik punkt slut, country skall det vara om det skall vara något annat än rock. 

Ha en trevlig helg folks, nästa blogg kommer att handla om att handhava kontanta pengar i Lilla Edet bland annat.


RSS 2.0