Sommaren som kom!

Sommaren som kom!

(segelfartyg, fotbollsmatcher och lekplatser)

Till slut kom alltså sommaren, den varade i nästan en vecka i den första omgången, just nu blåser det halv storm ute men det är fortfarande varmt.

Det största som hänt på Edet det senaste deceniet var när Ostindiefararen ”Götheborg” gick genom slussen på sin väg mot Vänern, Edetborna gick man ur huse för att se den stora segelbåten slussa, det tog lång tid att få den genom slussen men i det fina vädret och med mycket folkt runt slussen så gjorde det inte så mycket att man fick vänta, man träffade på folk som man inte sett på många år till exempel.

 

Igår var Mattias, Theo och jag i Vänersborg och såg båten med alla masterna på plats och alla ”rep” som hängde klasar i Lilla Edet var på plats och nu såg det mycket bättre ut (se bilder här under, eller över eller var fan det blir, det är lika jobbigt varje gång) I vilket fall som helst så pratade jag lite med en besättningsman och vi diskuterade slussningen i Lilla Edet. Jag berättade att Radio Väst sagt att det var ett hundratal personer på plats, han svarade att han tyckte det var otroligt mycket folk, över tusen i alla fall, han var mer imponerad över Lilla Edets uppslutning än över Trollhättans, där ser man.

 

Efter vi varit på Piratskeppet som Theo sade så åkte vi till Skrotnisses nya lekplats på Spikön i Trollhättan, det var årets varmaste dag och det blev svettigt att jaga ungen i labyrinten, lekplatsen rekommenderas men inte för morfarar när det är varmt.

 

I juni hade vi en Fotbollsskola på Strömsvallen med mellan 80 och 90 deltagare, en stor succé inte minst beroende på dom otroligt duktiga ledarna vi hade och det fina vädret. När det gäller fotboll så blev man ju lite imponerad av U-21 landslaget som vann i finalen mot Portugal på straffar, det var nästan lite 94 stuk på slutspelet, folk som aldrig ser på fotboll annars tittade, precis som 94.

 

Denna vecka skall jag och pojkarna åka till Havets Hus i Lysekil, sedan blir det en veckas paus innan vi vecka 30 åker till Mölle, den årliga trippen.

 

För övrigt har vi haft repetitionsledig i två veckor med GO Band, nästa vecka blir det nog övning igen, vi får ju inte tappa formen över sommaren. Vi hörs folks.

Och tänk på att i dessa tider av fientlighet och mord så gäller alltid ordspråket:

 "Committment is the daily triumph of integrity over cynicism” läst på en vägg i en nedlagd skola  i Illinios.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0