Gert-Inge ägde i Sveabäck

Den årliga Ledarresan gick för första gången på länge på vårsidan, detta för att vi skulle ha ljuset med oss i Sveabäck, Willgards torp som ligger mellan Nygård och Prässebo. Vi bestämde oss redan i höstas för att ha en vårresa, vi kommer att avgå som festkommitte jag och Kerstin och vi ville gärna ha en resa som innehöll lite tävlingar.

Resan var som vanligt "hemlig" och som vanligt gissades det kraftigt fel, tyvärr blev jag tvungen att berätta att det var uteaktiviteter för det skulle ju bli rätt dåligt väder, när sedan inte Kerstin dök upp på samlingen vid Sibylla var det förstås ganska klart vart vi skulle.

Vi åkte vägen över Lödöse för det var inte så många gupp där som det är på Nygårdsvägen, men Roger lyckades hitta ett och sölade lite. När vi kom fram startade tävlingarna direkt, vi hade gjort en tipspromenad som handlade om gamla Ledarresor från 2010 och till 2000, alla som varit med alla gånger hade förstås en fördel men vi hittade på ett handikappsystem så att alla skulle ha lika stor chans.
Dom flesta fick 12 rätt.

Andra deltävlingen, D25, det gällde att hitta en dansk 25 öring i gräset på tid. Annika var först och trampade naturligtvis ned 25 öringen så djupt att jag nästan inte hittade den själv, vissa hittade den jättefort och vissa rörde den utan att se den, den var alltid lurigt gömd.

Sedan var det dags att äta, Älvkanten hade caterat men vi grillade även lax, eller Bengt gjorde det, perfekt gjort.

Efter maten hade vi tävlingen Ringen, man skulle kliva in i ringen så exakt nära en minut som möjligt efter att jag sagt GÅ, Elisabeth klev in efter 1 minut och 43 hundradelar, överlägset bäst.
Hennes man kom tvåa, dock efter att ha fått starta om då han inte förstod tävlingen, det gjorde inte Anders heller, båda gjorde lika fel, när jag sade GÅ, väntade dom en hel  sekund och klev sedan in, 59 sekunder för tidigt, dom fick en chans till och då gick det lite bättre.

Den fjärde deltävlingen skulle blivit luftpistol men när Bettan sköt blev det eldavbrott hela tiden och vi fick ge upp pistolen och kasta kardborrebollar istället, det gick lika bra.

Gert Inge är ju den stora tävlingsmänniskan i gruppen och är ofta med i finalen när vi har lekar, denna gång hade han ju en bra chans eftersom jag inte fick delta, det var ingen sångtävling heller så hans chanser var ju ganska stora, han fick alla rätt på promenaden, han vann på pricktävlingen och 25 öringen och kom bland dom bästa även i ringen så hans seger var odiskutabel och första pris var turligt nog dom röda hörlurarna från Köpenhamn som han i två år längtat efter, grattis till segern G-I N.

Tvåa i tävlingen kom Jan-Erik, han kom långt efter i staten då han inte kunde så många av svaren på promenaden men han placerade sig som tvåa i dom övriga tävlingarna och dök helt plötsligt upp som "Runner up" han blev nog mest överraskad själv.

Tredje platsen fick avgöras genom särkastning, Bettan, Annika och Eva-Lena kom på samma poäng, tävlingsmänniskan Annika avgjorde med en 100 poängare medan Bettan missade tavlan helt, Eva Lena kom alltså fyra.

Det blev inte så mycket uteaktiviteter som jag hoppats på, ingen Irish Cristmas Running och inget Crocketspel heller, knotten blev övermäktiga som ni kan se på bilderna här under.

Detta var min sista gång som reseledare, sen får vi se om jag får följa med nästa gång det blir Ledarresa.

Det har varit ett stort nöje att få vara med Er.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0