Rock ´n Roll part two

Nu äntligen känner jag inspiration att skriva om resan till Köpenhamn, det har varit en hård vecka efter hemkomsten, alla svar man måste ge på frågor som, vad gjorde ni egentligen, söp ni hela tiden eller och vad har du gjort med honom.

Känsliga konstnärsprofiler har känsliga kroppar, har man en bättre smak än allmänheten som Gaismannen har så har man tillstånd att vara lite vek om man jämför med oss lite mer robusta arbetare.

Nog om frågorna, nu till själva resan, jag tog bussen kvart i nio på torsdag morgon  från Sibyl, Gaismnnen steg på vid Wäxthuset och sen var det full fart till sent fredag kväll.

i Lödöse började vi prata om att provsmaka lite men vi väntar tills tåget startat blev vi till slut överens om, tåget skulle gå 20 över 11 så det fanns ju gott om tid till att undersöka Centralstationen i Göteborg, tråkigt nog var Pullmanpuben stängd så vi fick sätta oss på torget utanför och kolla lite på folk, då provsmakade vi lite på maten vi hade med oss.

När vi väl kom på tåget blev det bättre fart, tåget gick fort och innan vi visste ordet av var vi förbi Halmstad och första matsäcken var slut, det gick på ca 1,5 timma, när andra matsäcken var slut var vi i Köpenhamn och då hade det gått lite över 4 timmar.
Under tiden vi åkte på vad vi nu kallade Rocktåget träffade vi en hel del trevliga människor, först träffade vi LN som var någonstans från norra Skåne tror jag, hon hörde oss när när vi pratade, för Gaismannen gör inget halvhjärtat, men hon skrattde så vi förstod att vi inte var tråkiga, hon fick bloggadressen och jag hoppas hon läser detta för hon var en riktigt trevlig tjej.

Så fort hon gått av tog en Glasmästare från Norge som var uppväxt i Hällingsjö hennes plats, han hade hört att vi pratade med LN om mat och att vi frågade henne om hon ville ha en Sandwich, hon avböjde dock, men Glasmästaren däremot han var inte nödbedd, han hjälpte mig att äta upp den sista matsäcken för Gaismannen hade somnat mitt i ett telefonsamtal (när han vaknade fortsatte han att prata som om han aldrig sovit och konstigt nog var det någon kvar i andra luren) och det var väl tur att han inte åt mer för han verkade lite mätt om man säger så. Rätt var det var hade vi landat i Köpenhamn.

Åka med tåg det är grejer det, inga som helst problem , heja SJ.

Ut genom dörrarna till Huvudbanstation eller vad det heter, in i en taxi och bad föraren köra till Hotel Saga, kan inte med sade taxichauffören, kör sade vi och han körde runt stationen och in på en tvärgata, 150 m från baksidan järnvägsstationen.

Incheckningen gick fint, rummet var inte betalt som jag fått uppfattning om men Gaismannen fixade det lätt, ner blixtsnabb för att kolla sängarna och sedan sov vi i två timmar lätt.

In i duschen och ut på stan för att leta Hackeböff, en restaurang med glödheta tallrikar hade böffen, vi åt upp den snabbt och gav oss iväg för att leta efter Pumpehuset där Jason & Co. skulle spela, vi gick och gick och till slut fick vi börja fråga oss fram, alla danskarna visade oss åt ganska fel håll utom taxichaufförerna som inte visste någonting, vi frågade en taxi 150 meter från Pumpehuset, han ville köra oss åt fel håll men såpass koll hade vi så den åkte vi inte med.

Till slut, efter många timmars vandrande kom vi fram, stället låg relativt nära hotellet, 500 meter kanske.

Koncerten skall jag inte öda tid på här.

Hemresan däremot blev ett riktigt jippo, Gaismannen och jag åt frukost klockan 8 på morgonen, sedag gick vi och lade oss igen, checkade ut 11 och drog ned till Nyhavn där vi satte oss i solgasset och tog en öl, en jazzorkester spelade och allt var härligt, vi tog en öl till det skall erkännas och framåt eftermiddagen drog vi oss upp mot Hovedjernbanestationen (där satt den) Tågen skulle gå 16.23 och på den lilla TVn där man läser tågavgångar stod det "Helsingborg/Göteborg 16.23 spår 7" Inga problem tyckte vi och satte oss och väntade på tågen och tog lite av matsäcken (som blivit stor igen under natten)

Där slutar det positiva med denna resa, från och med nu går nästan allt åt skogen, tåget kom inte, tåget till Hamburg kom och vi förstod helt plötsligt att nu blev det bråttom, den lilla TVn sade nu spår 3 och klockan 16.30 vilket hon redan var, språngmarch alltså, vi han med tåget, som inte gick längre än till Malmö, 1 timmas väntan på nästa tåg, vi satt i parken och åt lite matsäck, på tåget igen och iväg mot Helsingborg, träffade trevliga människor på tåget som var smockfullt  och vi hade ju inga platsbiljetter för vårt tåg stannade ju i Malmö.

Väl i Helsingborg kopplades halva tåget bort, ut som fan genom dörren och rusar fram mot loket (heter det så) och in i sista vagnen som gick till Göteborg, fick tag i en värdinna som sade att vi kunde sitta där vi hittade platser och när vi väl hittade två ihop då hade vi hamnat i den "tysta" vagnen, katastrof, Gaismannen var mätt igen och när han blir mätt så kan han inte vara tyst, vi fick leta upp en icke tyst vagn, vi hittade en där vi fick samsas med en Helsingborgare som skulle flytta till Nya Zeeland, var ligger Gamla Zeeland frågade jag men han förstod inte Göteborgshumorn.

Vi försökte lära honom skillnaden på Göteborska, som han tyckte vi pratade, och överdriven Göteborska som vi använde ibland men han hörde aldrig någon skillnad, han tyckte dock att det var män som oss som gjorde att folk tyckte att Göteborgare var trevliga.

Vi kom hem till slut trots att vi var väldigt nära att hamna fel några gånger, ingen information från SJ och framförallt inte av DSB, vem fan kan höra vad ett danskt fruntimmer säger i en högtalaranläggning som var lika gammal som byggnaden, 1800 talet säkert, rena turen alltså, nä sälj ut skiten till tyskarna.

Trevligt folk träffade vi hela tiden, på bussen hem till Lilla Edet var det säkert många som undrade vad vi var för dårar som satt med en schockorange "Farmer Jason T-shirt" framför oss hela tiden, upphängd på stolen framför.

I det förra inlägget pratade jag om "Det var nog det bästa jag sett" där pratade jag om en koncert med Dan Baird som en av dom bästa vi sett, nu en vecka efter vi kommit hem fick Gaismannen nys på en koncert i Stockholm 30 maj där Dan Baird spelar ihop med Warner E, plus lite andra band, Dan Baird och Warner E ihop, köp sade jag, OK sade Gaismannen, vi tar tåget sade jag, nä sade Gaismannen, jag kör.

Rock ´n Roll

Kommentarer
Postat av: karro

trevlig kväll :D
kram

2008-05-15 @ 21:44:41
Postat av: Kristin

"Jag kör" Ha ha ha.

2008-05-16 @ 13:57:17
URL: http://littlemissred.blogspot.com
Postat av: Hasse

Italiensk fotboll är väl en bedömningssport????

Dessutom borde väl Wolverhampton bedömmas som ute ?

2008-08-18 @ 17:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0